24. juni 2021
I morgen er der borgermøde om vvm-redegørelsen for to linjeføringer af en statsvej til og fra Stevns. Der er nok ingen tvivl om, at netop statsvejens linjeføring og hvem, der går ind for hvad, også bliver en stor del af den kommende kommunal valgkamp. Kortgrafik: Vejdirektoratet
I morgen er der borgermøde om vvm-redegørelsen for to linjeføringer af en statsvej til og fra Stevns. Der er nok ingen tvivl om, at netop statsvejens linjeføring og hvem, der går ind for hvad, også bliver en stor del af den kommende kommunal valgkamp. Kortgrafik: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rene ord for pengene fra Køges udvalgsformand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rene ord for pengene fra Køges udvalgsformand
Opdateret 10. maj 2021 kl. 12:54
Debat Stevns - 10. maj 2021 kl. 12:51

Af Dagbladets forside fredag 7. maj fremgår, at Stevns Kommune har henvendt sig til Køge Kommune for at aftale et møde til drøftelse af mulighederne for at lave et fælles høringssvar til Vejdirektoratet om en ny statsvej.

Det fremgår også, at det er aftalt, at borgmestrene og kommunaldirektørerne mødes i denne uge til en drøftelse.

Jeg synes, det møde bør aflyses.

Vi har ikke noget at tale med Køge Kommune om. De har afvist den løsning, de godt ved er den rigtige og den eneste løsning, der giver mening for Stevns og Køge.

I artiklen i Dagbladet udtaler Erik Swiatek (S) formand for Køge Kommunes teknik- og ejendomsud-valg:

»Et andet element er, at vi i Køge Byråd indtil videre har stået fast på at vejen ikke skal gå mellem Herfølge og Køge, og den løsning er i min optik fejet af bordet.«

Det er jo rene ord for pengene, som desværre ikke giver plads til fornemmelser og tro på, at Køge er på vej til at skifte holdning.

Det er ærgerligt, at det er gået sådan.

I store og meget betydningsfulde sager (og det er placeringen af en statsvej) er det meget betænkeligt, at store kommuner rent politisk tromler de små kommuner ned og blæser på sagligheden.

Vi savner en uvildig instans, som kan sikre, at sagligt helt forkerte beslutninger undgås. I gamle dage havde vi amterne til dette vigtige arbejde.

Stevns vil respekteres og er ikke til salg for beslutninger, der ikke løser de reelle problemer.

Til Stevnsboerne vil jeg sige, at jeg tror sagligheden en dag vil sejre. Vi skal ha´ »den rigtige vej«.

Jeg sender en hilsen til Køges sidste politimester Kaj A. Petersen. Han har for snart længe siden skrevet to virkelig gode og saglige læserbreve om denne sag. Dagbladet burde genoptrykke dem.

B. Steen Andersen
Ved Munkevænget 16

Store Heddinge

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?