15. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere: Vi er ikke faret vild i juraen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere: Vi er ikke faret vild i juraen
Debat Stevns - 22. november 2019 kl. 11:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Kære Julie Stenderup
Vi er ikke faret vild i Plan- Miljø og Teknikudvalget, heller ikke i juraen. Vi prøver at holde tungen lige i munden i håndteringen af Ådals mark i Strøby Egede, til fordel for udviklingen af området og

arrow Læs også: PMT-udvalget er faret vild i juraen

kommunen som helhed. Herunder ønsker vi også, at få ryddet de mange misforståelser omkring Ådals mark af vejen og svarer derfor på dine udsagn fremsat i Dagbladet onsdag.

1. Et regnvandsbassin (eventuelt omgivet af et rekreativt område) kræver blot en landzonetilladelse. Ikke et perspektivområde for byudvikling eller en efterfølgende lokalplan.

Vi har endnu ikke modtaget et konkret projekt og er derfor ikke bekendt med et eventuelt omfang. Hvorvidt der skal landzonetilladelse eller lokalplan til for et eventuelt kommende projekt, er der derfor ikke taget stilling til endnu. At medtage Ådals mark som perspektivområde i udviklingsplanen for Strøby Egede er en markering af, at der er ønsker for området.

2. Grundejers byggeprojekt er i strid med kommuneplanen, og derfor har grundejer ikke ret til at få kommunen til at udarbejde en lokalplan, jf. Planlovens paragraf 13, stk. 3.

Området er ikke udlagt til boligområde i kommuneplanen og det vil derfor, efter politisk behandling med høringsproces, kræve en ændring i kommuneplanen i form af et kommuneplantillæg. Der er ikke igangsat en proces for udarbejdelse af en lokalplan for området.

Udviklingsplanen er en visionsplan for området. Planen beskriver visioner og ønsker for de kommende mange årtier. En kommuneplan er derimod en langt mere konkret plan og i et noget kortere perspektiv på 12 år med revision hvert 4 år. I Kommuneplanen fastlægger Kommunalbestyrelsen overordnede mål og retningslinjer for kommunens udvikling, særligt den fysiske, såvel i byerne som i det åbne land. Udviklingsplanen er en mere uformel plantype, der ikke udarbejdes på baggrund af planloven og derfor ikke fremgår af lovgivningen.

3. Ådals Mark ligger i Tryggevælde Ådal, og området er beskyttet mod skovrejsning. Derfor kan grundejer ikke »bare plante området til med træer«.

Ådals mark er landbrugsjord i drift og kan derfor frit tilplantes med juletræer eller grantræer til produktion af pyntegran. En sådan tilplantning af afgrøde, er ikke indeholdt i definitionen af skov.

Line Krogh Lay, Helen Sørensen og Flemming Petersen

Plan- Miljø og Teknikudvalget

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?