16. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pedellen - nerven i samarbejdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pedellen - nerven i samarbejdet
Debat Stevns - 14. marts 2020 kl. 10:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kommunens skoler og haller har mange brugere. Stevns Teaterforening er én af dem.

arrow Læs også: Pedeller frustrerede over ikke at være blevet hørt af politikerne

Vi har et forbilledligt samarbejde med pedeller og servicemedarbejdere på Store Heddinge Skole, hvor vi har kommunens store scene, der imødekommer professionelle krav. I Hårlevhallen møder vi også udstrakt velvilje, når vi har arrangementer der.

Jeg bliver noget nervøs over at læse i DAGBLADET, at »alle (pedeller og servicemedarbejdere) samles organisatorisk under Stevns Ejendomme med indgangen til 2021. Og dermed er deres ansættelse ikke tilknyttet den enkelte skole.«

Teaterforeningens aktiviteter indebærer, at vi får besøg af teatre med meget forskellige specifikke tekniske behov, krav til garderober, rum, temperatur og opstillingstid. Om aftenen vil vi gerne give publikum en god oplevelse også i foyeren før selve forestillingen. Det ville vi ikke kunne uden pedellens hjælp og fleksibilitet.

Det kræver indsigt i skolens virke og i de forskellige brugeres behov samt diplomatisk sans at få de mange forskellige aktiviteter til at spille sammen med og ind i skolens dagligdag.

Denne forståelse for vores særlige funktionsmåde, som vi bliver mødt med, vil blive besværliggjort, hvis vi i fremtiden skal samarbejde med forskellige personer fra gang til gang.

Medarbejdernes tilknytning til de enkelte institutioner indebærer et menneskeligt samspil med børnene, andre ansatte og altså også os eksterne brugere, som jeg ved har kolossal betydning for at få kompliceret logistik til at glide. Denne tilknytning er et vigtigt element i at gøre folkeskolen til en integreret del af lokalsamfundet.

Jeg håber virkelig, at de berørte medarbejderes viden og erfaringer får afgørende betydning for, hvordan deres arbejde organiseres i fremtiden.

Lene Vestergård
forkvinde
Stevns Teaterforening

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?