13. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Opvarmet mad er opvarmet mad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Opvarmet mad er opvarmet mad
Debat Stevns - 13. april 2021 kl. 12:34

Bjarne Nielsen, politisk ordfører, Venstre: Tak for venligt svar på mit indlæg 8. april i DAGBLADET.

arrow Læs også: Når bjerget ikke vil komme til Muhammed

At det er Erik Nielsen, DAGBLADETs redaktør, der har skrevet artiklen, som jeg henfører til, bør ikke tage ansvaret fra dig. Jeg går ud fra, at du har læst artiklen, og godkendt den, inden den er gået i pressen.

Du skriver, at du gerne vil fremhæve et par løsninger vedrørende maden til de gamle på plejehjemmene. Så ved du også, hvordan det foregår. Den bliver produceret, nedkølet og senere opvarmet på plejehjemmene. Jeg tror, at vi er enige om, at opvarmet mad er opvarmet mad. Uanset hvem der laver den. Og at den reducerer prisen, er vel relativt. Prisen for fuldkost på et plejehjem i Stevns er dags dato 3759 kroner pr. måned.

Jeg forstår simpelthen ikke dit argument med maden til børnene. Du skriver, at det giver mere tid til at deltage i sportsaktiviteter. Og at de ældre på plejehjemmene gerne spiser opvarmet mad for at hjælpe dem, der har skiftende arbejdstider. Roder du ikke ældre hjemmeboende, der hjælper deres børn og børnebørn sammen med de ensomme demente, der sidder på plejehjemmene? Ældre på plejehjemmene har ofte kun en glæde tilbage, nemlig at få frisklavet, velduftende mad hver dag. De demente ældre har sandsynligvis ikke meget kendskab til hverken sportsaktiviteter eller skiftende arbejdstider.

Personligt havde jeg håbet, at Venstre ville have det som et mål, at de svageste ældre i vores samfund fik den værdige behandling, som det er at få frisklavet varm mad hver dag. Og ikke vente på, at de andre partier siger OK til det. En varm målsætning, der kan betyde, at de ældre ikke får serveret kold, opvarmet mad som nu.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2

Strøby Egede

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?