30. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Og ungdomsskolen skal bestå...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Og ungdomsskolen skal bestå...
Debat Stevns - 14. oktober 2016 kl. 19:31

Debat
stevns: »Og ung-doms-skolen skal bestå, så længe bøgen spejler...«

arrow Læs også: Jo, lad os finde proportionerne

Naturligvis. Og naturligvis skal Ungdomsskolen, som alle andre kommunalt finansierede aktiviteter, være underlagt budgetkontrol og solidarisk tåle besparelser.

Dansk Folkeparti støtter op om Ungdomsskolens mange målrettede aktiviteter.

Ungdomsskolens budget er på 20 millioner p.a.

I Dansk Folkeparti mener vi, at Ungdomsskolen er rigeligt dækket ind med hensyn til materialer og rekvisitter. Nævner her nogle eksempler. Oplysningerne er hentet fra Ungdomsskolen egne dokumenter fra ultimo 2015:

Eksempelvis kan nævnes: 60 mountainbikes á 5457 kr. pr. stk., fire Carbon-cykler á 12.200 kr. pr. stk., 35 havkajakker, 16 kanoer, fire RIB (store gummibåde) med 200 hestes påhængsmotorer, 60 våddragter, 32 spinningcykler til en værdi af 125.000 kr., et antal gokarts og crossmaskiner, 14 trailere, otte busser, én van og én personbil. Yderligere rådes der over syv matrikler.

Den af Dansk Folkeparti foreslåede besparelse på 800.000 kroner er lig med fire procent.

Til sammenligning: Indeværende års besparelse på socialsektoren er på 25 procent. Denne besparelse bevirker bl.a., at svage plejehjemsbeboere kan blive badet én gang om ugen. Er det egne parametre for de politikere, der har truffet den beslutning? Rengøringen på plejehjemmene er sparet ned til langt under det acceptable. Visiteret hjemmehjælp til ældre og syge - nej, bliver helt flov ved at nævne det - 45 minutter hver tredje uge. Hvem har ansvaret for, at toiletter kun bliver rengjort hver tredje uge?

Det pudsige i dette forløb er, at forslaget om en lille fire procents besparelse på ovennævnte luksusaktiviteter har udløst en næste tsunamiagtig reaktion. Der var ikke et eneste kritisk læserbrev, da de barske sociale nedskæringer blev vedtaget.

Det stevnske skolevæsen fungerer på laveste fællesnævner sammenlignet med landets 98 kommuner. Der findes end ikke en rimelig vikarordning. Sygemelding fra en lærer bevirker ofte, at en klasse sidder uden lærer.

Skal vi ikke lige finde proportionerne?

Findes der bare et eneste validt argument for, at netop Ungdomsskolen skal slippe for (små) besparelser?

Til Ungdomsskolens elever: Fortsat rigtig god fornøjelse med alle de mange dejlige aktivitets tilbud. Og I skal vide, at naturligvis støtter Dansk Folkeparti Ungdomsskolen - men al ansvarlig politik må disponere økonomien ud fra nødvendighedens og retfærdighedens krav.

På torsdagens kommunalbestyrelsesmøde blev forslaget om ovennævnte besparelse ikke vedtaget.

Keld Hein
lokalformand
Dansk Folkeparti Stevns

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?