25. februar 2020
Sådan så Bodil Søs læserbrev I DAGBLADET ud, da det blev bragt lørdag 12. oktober. Faksimile: Mikkel Hoffmann
Sådan så Bodil Søs læserbrev I DAGBLADET ud, da det blev bragt lørdag 12. oktober. Faksimile: Mikkel Hoffmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Østbanen skal (selvfølgelig) bestå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østbanen skal (selvfølgelig) bestå
Debat Stevns - 05. november 2019 kl. 13:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er afgørende for mig, at Østbanen består i fremtiden. Desværre har en journalist skrevet, at jeg ville nedlægge Østbanen. Det har jeg aldrig udtalt. Efter min opfattelse er den bedste løsning, at vi finder en holdbar og fremtidssikret måde at drive Østbanen på - og gerne også en grønnere transport til glæde for borgerne.

arrow Læs også: Fra Rødvig til København på 63 minutter

Baggrunden for mit læserbrev i DAGBLADET og Stevnsbladet er, at vi i regionen ikke kan finansiere hverken nye skinner eller grøn omstilling af vores budget til offentlige trafik. Og intet tyder på, at staten vil træde til og hjælpe os.

I det lys er der brug for nytænkning. Mit indlæg var et forsøg på at finde en løsning, der gavner miljø og klima samtidig med, at borgernes behov tilgodeses. De kommentarer og indsigelser, som jeg har modtaget, fortæller mig, at den foreslåede løsning med en lukket el-busbane ikke vil imødekomme borgernes ønsker og behov. Og da jeg på ingen måde ønsker at forringe den service, vi tilbyder borgerne i Stevns, Faxe og Køge kommuner, er mit ideforslag ikke vejen frem for fremtidens Østbane. Det efterlader os imidlertid stadig med en alvorlig udfordring.

Jeg værdsætter virkelig det engagement, som der om Østbanens fremtid. En bane, jeg også selv bor langs. Derfor håber jeg også, at vi sammen kan løse udfordringerne, så vi ikke bare lader stå til, men finder løsninger, der er bæredygtige for både borgere, miljø og klima. For Østbanen skal bestå, det er der ingen tvivl om i mit sind - og har aldrig været.

Bodil Sø
regionsrådsmedlem
Venstre

Svar: Artiklen i DAGBLADET tirsdag 29. oktober havde overskriften: »V-politiker foreslår Østbanen nedlagt og erstattet af busser«.

Den var baseret på et telefonisk interview med Bodil Sø, som forinden da havde haft et læserbrev i såvel DAGBLADET som Stevnsbladet. Her hedder det bl.a.:

»Hvad nu, hvis vi i stedet for at bruge knapt trekvart milliard til nye skinner hiver skinnerne op og asfalterer strækningen til el-busser?«.

Bodil Sø foreslår altså togtrafikken afskaffet og skinnerne fjernet samt at indsætte busser på strækningen. Det forklares udførligt i artiklen. Vi mener derfor, at der er fuld dækning for at skrive, at hun foreslår Østbanen nedlagt og erstattet af busser.

arrow Før Østbanen til Køge Nord
07. november 2019 kl. 12:27 Opdateret: kl. 12:27
arrow Uden Østbanen flytter vi fra Stevns
31. oktober 2019 kl. 12:34 Opdateret: kl. 12:34