20. november 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naturen på Stevns er fattig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturen på Stevns er fattig
Debat Stevns - 29. maj 2019 kl. 12:47
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En sommertur gennem det Stevnske landskab er smuk med masser af grønne træer og bølgende gule marker - desværre for en bi eller en fugl er naturen oftest udsigten til en ørken. Den massive dyrkning gør at dyrene har problemer med at finde føde - hvilket gør at vi mister dyrearter.

Stevns er i endnu en undersøgelse, endt i gruppen af kommuner med den mest fattige natur.

Derfor bør Folketinget vedtage bindende mål for de enkelte kommuner med krav om eksempelvis etablering af sammenhængende grønne korridorer, omlægning af dele af landbruget med braklægning af marker, afskafning af dræningen og giftfri zoner samt afsættelse af penge til at gennemføre planen.

Jeg havde håbet, at det ny paragraf 17 stk. 4-udvalg blandt andet ville fokuseret på det 15. verdensmål om biodiversitet - det har Stevns brug for!

Vi skal blandt andet sikre insekterne, som bestøver vores afgrøder, sikre vores mange trækfugle gode hvile-muligheder, når de kommer forbi og sikre en varieret natur, som gør Stevns et besøg værd.

Jeg vil kæmpe for at både krav og penge skal komme fra Folketinget og udmøntes i et samspil med kommunen, landbruget, borger og lodsejer, så vi sikre at naturen får en større artsrigdom.

Michael Graakjær
Folketingskandidat for

SF i Region Sjælland