11. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når bjerget ikke vil komme til Muhammed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når bjerget ikke vil komme til Muhammed
Debat Stevns - 08. april 2021 kl. 15:37

De fleste af os kender godt udtrykket »Hvis bjerget ikke vil komme til Muhammed, må Muhammed komme til bjerget«.

Det var første tanke, der faldt mig ind, da jeg læste DAGBLADET Stevns 3. april. Og hvorfor?

Ja hvorfor skal kommunalpolitikere, der som oftest har rigeligt at se til i kommunerne, hvortil de vælges, begynde at gå Christiansborgpolitikerne i bedene.

Det kunne vi læse om i denne avis. Oven i købet om et parti, der er stærkt hæmmet af vælgerflugt. Venstre, naturligvis, der hentydes til her. Der er kommunalvalg 16. november, og i stedet for at fortælle os vælgere, hvad Venstre vil for borgerne her i Stevns kommune, sætter de gode kræfter af til at diskutere partipolitik.

»Vi skal markere os mere«, altså op til valget, forstås, siger de i Venstre.

Som vælger i denne kommune, er det mere interessant, mener jeg, at høre hvad vi kan forvente fra Venstre. Hvad har Venstre gennemført af det, de lovede ved sidste valg?

Hvordan kommer fremtiden til at se ud for børnene. Får de ordentlige cykelstier, så de kan køre sikkert i skole og få deres undervisning. Hvad med de gamle på plejehjemmene, der har kort tid tilbage at nyde livet i. Skal de blive ved med at leve af flere dage gammelt Opvarmet mad. Eller vil Venstre gøre deres til, at den varme mad, bliver serveret frisklavet hver dag. På værdig måde?

Det er sådan noget, og naturligvis også andet, der har vores interesse som vælgere til det snarlige kommende kommunalvalg. Mere end politiske interesser, I som politikere har, der hører mere, måske, til på Christiansborg. Hvad er visionerne og målene i Venstre for Stevns Kommune.

Godt valg. SU.
Bjarne Hilmersson

Strandmældevej 2
Strøby Egede
svar: Kære Bjarne.

Tak for din interesse for artiklen i fredags, som jo er forfattet af Dagbladets redaktør og derfor også med et ordvalg, som til lejligheden er valgt af Erik Nielsen.

Ideen med at have en politisk ordfører er netop for at gøre os bedre til at fortælle, hvad Venstre vil og dermed imødekomme en del af den kritik, du selv berører.

I forhold til kommunens madordning, så vil vi godt fremhæve et par af de løsninger, der benyttes i dag:

- Maden laves i Hotherhavens køkken, hvilket blandt andet reducerer madspild og udgiften til beboerne.

- Plejecentrene står for anretning og servering af maden, og på de fleste centre spises varm mad til aften.

- Hvert plejecenter har indført »Torsdagsmad«, hvor menuen er baseret på ønsker fra beboerne.

Opvarmet mad, eller rester som det kaldes i mange hjem, er en ganske naturlig del af en madplan i rigtig mange hjem, årsagerne hertil kan eksempelvis være at undgå unødigt madspild, tid til at deltage i børnenes sportsaktiviteter eller skiftende arbejdstider.

Det er vores opfattelse, at borgerne gerne vil have varm mad hver dag, men gerne spiser det opvarmet af ovennævnte årsager.

Venstre vil gerne arbejde for en løsning, hvor beboerne på plejecentrene får frisk varm mad oftere end i dag, hvis vi kan sikre et flertal herfor.

Venstre Stevns har med vores fire pladser i Kommunalbestyrelse blandt andet bidraget til at få Stevnsbussen tilbage, døgnåben Genbrugsplads i Hårlev, styrket normering i daginstitutionerne, bedre sortering af husholdningsaffald, oprettelse af et nyt og mere effektivt beredskab, bedre brobygning mellem børnehaver og skoler, et velfungerende FGU (Forberedende Grund Uddannelse), øget biodiversiteten og udnævnt Stevns til Bivenlig kommune.

Ja listen er faktisk længere end der er plads til at nævne alle.

Vi går til valg med et ønske om at styrke friheden til at leve godt i en samarbejdende kommune, der er ansvarlig og drager omsorg for sine borgere. Vores valgprogram er klar, men endnu ikke offentliggjort, hvilket sker i den nærmeste fremtid.

Bjarne Nielsen
Politisk ordfører,

på vegne af Venstre Stevns

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?