26. september 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Når Djævelen ligger i detaljen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Djævelen ligger i detaljen
Debat Stevns - 12. juli 2021 kl. 13:10

Læser Helen Sørensen læserbrevene i denne avis, som Fanden læser Bibelen? (læserbrev 9. juli). Hun skriver, at læserbreve læses forskelligt, og det skal der være plads til. Måske skulle Helen Sørensen forklare sig tydeligere til vælgerne, hvad hun mener, som kandidat til det kommende kommunalvalg for Socialdemokratiet.

Hun prøver i sin egen politikerstil at forklare i et indlæg fakta om ældreplejen på Stevns. »På landsplan ses desværre, at sygeplejersker og sosu'er søger væk fra Ældreplejen«. Derefter: »Det gælder også lokalt«. Ergo må det være det samme i Stevns, som resten af landet?

Og så skriver Helen Sørensen, at et udvalg arbejder ansvarsbevidst på, at den kedelige tendens ændres. Mener du, Helen Sørensen, ikke, at det sker i andre kommuner?

Så beder hun Ældrerådet om forslag til forbedringer. Ældrerådet skal skrive høringssvar til politikerne i givne sager. Hun nævner også Anna Hansen, der er pårørende og har personlig erfaring med både hjemmeplejen og plejehjem. Fra Anna Hansen ville kandidaten uden tvivl kunne hente gode svar. Hun ser de ældre på plejehjem - modsat Helen Sørensen, der kun taler om de ældre på centre.

Taler vi om plejehjem, taler vi med respekt om den ældres hjem. Et hjem, hvor vi forventer, at den ældre lever i værdighed. Desværre er det i flere kommuner blevet normalen at bruge udtrykket plejecentre. Hvorfor det så er nemmere at udelukke den ældres værdighed. Gøre de ældre umyndige, så de kan modtage den pasning, som de nu engang kan få - læs politikerne mener, at de skal have. De ældre lever og bor stort set uden deres fortid. Hjemmet er likvideret og spredt for alle vinde.

Berøvet alle fremtidsmuligheder. Ingen kan tillade sig at blive gal, tage sit tøj og gå et andet sted hen. For der findes for »den anbragte« intet andet sted. Og uanset hvor meget Helen Sørensen mener, at der sker forbedringer, er de ældre blevet isoleret fra deres vante miljø. Mistet venner, familie og for nogles vedkomnmende ægtefælle. Selv maden skal de opleve at få opvarmet hver dag, og ikke den frisklavede mad, som de kender.

Jeg oplever og tror, at det er forskellen på budskaberne fra Anna Hansens læserbrev (plejehjem) og Helen Sørensen (plejecentre). Djævelen ligger i detaljen, og, man er, hvad man skriver.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2

Strøby Egede

Stemmer du til kommunalvalget i år?