13. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalplan 189 for Strøby Egede er en ommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalplan 189 for Strøby Egede er en ommer
Debat Stevns - 15. august 2019 kl. 15:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Strøby Egede: 29. juli 2019 blev en mangelfuld og dårlig udformet lokalplan 189 offentliggjort. Den kan med sine klare begrænsninger måske endda medvirke til værditab i delområde C, og det kan ingen være tjent med.

arrow Læs også: Hvorfor svarer I ikke på spørgsmål om lokalplan 189?

Lokalplanen inkluderer Grundejerforeningerne Brinken, Lendrumgård, Stolpegården og en del af Kystvejen - alle beliggende i Strøby Egede - og er et resultat fra nogle personer, der har formået at få lokalplanlæggere i Stevns Kommune til at tro, at broderparten af beboerne i de fire grundejerforeninger, går ind for at begrænse muligheder i området, som en lokalplan jo også er guide for.

Paragraf 6; Tage: De valgmuligheder lokalplan 189 skitserer, begrænser muligheden for at sætte sit personligt præg, som en tagkonstruktion er. Dermed vil personlighed og individualisme, som præger området, over tid forsvinde.

Stevns Kommune har vel stadig en ambition om også at være rummelig, men lige her, hvor rummelighed har været med til at skabe vores sommerhusområde, er der nu ikke plads til forskellighed, individualisme og rummelighed.

Denne nye Lokalplan lægger kimen til et kedeligt og steriliseret »gammelt sommerhusområde«. Lovgiverne er blevet »overbevist« om, at et hus på 5,5 meter i højden giver mindre skygge hos nabo end et halvanden-plans hus med 45 graders hældning og 3,5 meter fra skel.

Til dette mener jeg, at alt er muligt på en tegneblok og med en blyant i hånden, men jeg ser ikke de samme spøgelser, når jeg sidder og skitserer, og personligt savner jeg muligheden for et valmet tag.

Bemærk i øvrigt at i lokalplanen står, at det kan være nødvendigt med nabohøring i en konkret sag, så hvorfor de restriktioner?

Paragraf 7; Oplæg: Når Lokalplan læses fremkommer et andet stort spørgsmål, for jeg forstår ikke, at der kun i delområde A skal være ryddeligt, og at der ikke til delområde B og C stilles samme krav.

I GF Stolpegården har vi en rode- og genbrugsplads på Brinken samt et lang tids oplæg af materialer, brugte fliser og byggemateriel med mere på Skrænten - som efter den nye lokalplan bliver tilladt og lovligt, det kan ikke være meningen.

Paragraf 11; Grundejerforeninger: Dette kræver et svar, jeg vil vide, hvor i lovgivningen der står, at Stevns Kommune kan kræve og pålægge en grundejerforening byrder og pligter. Pligter står i skøde eller servitut og i GF Stolpegården er der ikke en tinglyst medlemspligt. Vil eller kan kommunen tinglyse en servitut på den enkelte parcel? Hvordan vil kommunen pålægge foreningens medlemmer byrder?

Der kan klages til Planklagenævnet over retlige spørgsmål i forbindelse med en kommunalbestyrelsens udarbejdelse af en plan. Klagen skal være indgivet skriftligt inden 4 uger efter datoen for offentliggørelsen, der var 29. juli.

Flemming Rasmussen
Brinken 90
Strøby Egede

Svar på læserbrev: Lokalplan 189

Lokal 189 er en afsluttet planproces, som har involveret de høringsmuligheder, der skal være, hvorfor de rammer lokalplanen giver nu ligger fast. Dine spørgsmål i øvrigt har en karakter af sagsbehandling, og dem vil vi gerne besvare direkte til dig såfremt du henvender til forvaltningen.

Birgitte JTK Nielsen
Centerchef
Teknik & Miljø

arrow Hvorfor lokalplan 189 i Strøby Egede?
28. august 2019 kl. 13:33 Opdateret: kl. 13:33
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?