25. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lad os samle kræfterne imod et skattehop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lad os samle kræfterne imod et skattehop
Debat Stevns - 19. september 2020 kl. 10:09

På et gruppeformandsmøde torsdag 3. september blev Nyt Stevns sammen med resten af oppositionen præsenteret for en ramme for næste års budget af borgmester Anette Mortensen (V).

arrow Læs også: Nyt Stevns er på dybt vand

Den lød kort og godt på en skattestigning på 1 procent svarende til cirka 40 millioner kroner og et yderligere kassetræk. På det efterfølgende kommunalbestyrelsesmøde torsdag 10 september under første behandling af budget 2020 gav flere partier udtryk for, at skatteforhøjelsen ikke var »deres kop te«.

Nyt Stevns ønsker ikke skatteforhøjelse på Stevns, og derfor inviterer vi nu de pågældende partier til at indgå i en budgetlægning med følgende forslag til en anden budgetramme:

o Skatten holdes uændret.
o Overskud på driften skal ligge på minimum 40 millioner kroner svarende til et minimum anlægsbudget for 2021.

o Der skal ikke ske yderligere kassetræk, og likviditeten skal minimum ligge omkring 100 millioner kroner.

o Dette for at bremse den løbske økonomi op og undgå det fatale - at hæve skatten på Stevns med 1 procent og dermed fratage borgerne 40 millioner kroner årligt til egen personlige velfærd.

Stevns Kommune må ikke blive én af landets dyreste at leve og bo i. Vi har i dag en meget høj vandafledningsafgift, en høj kirkeskat, en høj renovationsafgift og en høj pendlerafgift på offentlig transport. Da Stevns også har mange pendlere, der kører i bil, vil en del også i væsentlig omfang blive ramt af den grønne omstilling, som det tegner sig nu i regeringens oplæg hvor der lægges nye afgifter på bil kørsel.

Der er kun erhvervslivet til at betale en stigning i den offentlige sektor - og 40 millioner kroner årligt mindre i omsætning hos lokale handlende og erhvervsliv anser vi i Nyt Stevns for at være et stort beløb.

Vi har noteret os, at Faxe Kommune sætter skatten ned, hvilket betyder, at Stevns med flertallets budgetramme vil få et højere skattetryk end vores nabokommuner.

Vi håber, at I vil tage imod vores invitation, så vi sammen kan få lagt en ny og stærk økonomisk kurs på Stevns, som vil være til gavn for stevnsboernes personlige velfærd.

Jørgen Larsen
Mogens Haugaard
Nyt Stevns

arrow Tak til Nyt Stevns - men vi venter stadig på et budgetudspil
21. september 2020 kl. 08:16 Opdateret: kl. 12:42
arrow Tomme ord uden handling fra DF
19. september 2020 kl. 11:35 Opdateret: kl. 20:10
arrow Kommunens udvikling og skattestigningen
19. september 2020 kl. 07:49 Opdateret: kl. 19:05
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?