3. december 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritisabelt at Ældrerådet ikke blev hørt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritisabelt at Ældrerådet ikke blev hørt
Debat Stevns - 05. november 2020 kl. 13:36

Det er kritisabelt, at Ældrerådet i Stevns Kommune ikke blev hørt, inden Kommunalbestyrelsen på et møde traf en ny beslutning om, at pensionisterne fra Strøbyhjemmet skulle flytte til Acaciebo - denne gang sammen med en autismeklasse. Oprindeligt var det meningen, at pensionisterne ikke skulle dele Acaciebo med autismeklassen. Men det skal de nu, og dermed er der en ny situation, som Ældrerådet selvsagt burde havde været med inde over.

Jeg kan så forstå, at der er usikkerhed om, hvorvidt Ældrerådet har haft et lovkrav på at blive hørt i den pågældende sag.

Men det forekommer mig ærligt talt at være en besynderlig diskussion, for uanset om Ældrerådet har et lovkrav på at blive hørt eller ej, så må det være i alles interesse, at kommunen i sin senior- og ældrepolitik inddrager Ældrerådet. Det må trods alt være hele ideen med at have et råd for de ældre.

Ældreområdet er et område, som i høj grad fortjener offentlighedens opmærksomhed. De ældre har været med til at opbygge det samfund, som mange nyder godt af i dag. Mange har knoklet hele deres liv for at forsørge sig selv og deres familie, de har betalt skat hele livet, og derfor skal samfundet - som i dette tilfælde er Stevns Kommune - naturligvis også lytte til de ældre, hvilket i denne konkrete situation betyder Ældrerådet.

Jeg kan godt forstå, hvis Ældrerådet føler sig overset, for når kommunale beslutninger berører menneskers tilværelse, så er det kun rimeligt, at man finder en måde, hvorpå man kan inddrage de pågældende personer i processen. Det manglede da bare.

Jeg mener i øvrigt, at både forældrene til de børn og unge, der er i autismeklassen, og brugerne af Strøbyhjemmet skal kunne se selv i beslutningen. Og det kniber det vist med at leve op til for kommunen.

Martin Henriksen
folketingskandidat i Sjællands Storkreds

Dansk Folkeparti

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?