24. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunen skaber nye tilbud til unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen skaber nye tilbud til unge
Debat Stevns - 23. april 2021 kl. 12:55

Desværre oplever flere unge i dag store personlige udfordringer med deres mentale trivsel i de sene teenageår og tidligere voksenår. Mange eksperter forsøger at forklare, men ingen har svaret. Jeg håber, at fremtiden byder på forandringer, der kan imødegå denne uholdbare udvikling. Men det kan de unge, der står med udfordringerne i dag, ikke vente på.

Derfor igangsætter Kommunalbestyrelsen nu nye tilbud, der kan skabe indhold og mening i en svær tid. Tilbud, der kan medvirke til at skabe tro på sig selv og fremtiden.

Vi har afsat midler til opgaven, og i samarbejde med vores dygtige medarbejdere, på tværs af forvaltningerne, sættes nu turbo på.

Socialpsykiatrien, Ungdomsskolen og bibliotekerne arbejder sammen. Vi ser bort fra aldersgrænsen på 18 år. Den forhindrer ofte et samarbejde omkring den unge, når man, i en kommunal forvaltning, bevæger sig fra barn til voksen.

Fagligheder fra Socialpsykiatrien, bibliotekerne og Ungdomsskolen bringer vi med. Det betyder, at vi f.eks. kan skabe læse- og skrivehold på biblioteket, hvor relevante medarbejdere skaber de bedste rammer for, at de unge kan deltage i det faglige indhold. Ligeledes med hensyn til til de mange og højt kvalificerede aktiviteter, som vores ungdomsskole har gode erfaringer med.

Tilbuddet indeholder også et åbent værested, hvor der er kompetent personale til stede, muligheder for at mødes med andre unge og at indgå i fællesskaber. Er du ung eller pårørende og tænker, at dette er noget for dig, kan du fra slut maj kontakte Stevns Kommune telefonisk på tlf. 51 16 80 66 eller tinagotz@stevns.dk. Første tilbud skulle gerne være på plads fra juni.

Henning Urban Dam (S)
viceborgmester

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?