12. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan vi sætte debatniveauet lidt højere?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan vi sætte debatniveauet lidt højere?
Debat Stevns - 06. februar 2021 kl. 09:58

Freddie Petersen (FP) skrev i DAGBLADET fredag, at undertegnede er en taber, og at jeg ikke har noget konkret at byde ind med i forhold til politikudvikling i Stevns Kommune.

arrow Læs også: Store ord fra folkets tjener

Jeg håber, at vi fremadrettet kan sætte niveauet en anelse højere. Jeg vil derfor hellere ikke gengælde »tjenesten« og begynde at kalde FP for alt muligt. FP mener, at undertegnede er en taber, fordi jeg ikke opnåede genvalg ved folketingsvalget i 2019. FP er også irriteret over, at undertegnede har foreslået, at kommunen ansætter færre administrative topledere. Disse ting gør, at jeg, ifølge FP, ikke har noget at byde ind med i forhold til Stevns. Det er en besynderlig måde at argumentere på.

Først vil jeg gerne sige, at jeg betragter det ikke personligt som taberagtigt, at jeg har tjent det danske folk 14 år i Folketinget. Jeg betragter det derimod som en ære og et privilegium. I Folketinget forhandlede jeg bl.a. muligheden for at oprette private vuggestuer og børnehaver på plads, hvilket mange stevnske familier hver dag nyder godt af. Jeg var ansvarlig for at forhandle retskravet for unge udviklingshæmmede m.fl. på plads, således at flere unge i dag har mulighed for at tage en ungdomsuddannelse. Den pågældende ungdomsuddannelse hedder STU, og der ligger en STU-uddannelse på Stevns.

Jeg har også tidligere haft ansvaret for at forhandle ældrepolitik, hvilket har betydet ekstra midler til Stevns Kommune. Og det er ikke noget, jeg finder på, hvilket FP m.fl. kan konstatere ved at gennemgå budget- og udvalgsdokumenter fra kommunen. Det er konkrete resultater, som betyder meget for mange mennesker i dag. Det er jeg utroligt glad for. Det er sådan, at politik skal være. Jeg kunne nævne andre ting, men der er begrænset plads.

At jeg har foreslået, at kommunen prøver at køre med færre administrative ledere, er for at fokusere mere på kernevelfærden, og dermed skabe flere forbedringer for borgerne. Pengene kan kun bruges en gang, hvilket er en væsentlig pointe, kommunens økonomi taget i betragtning.

Jeg ser det ikke som min opgave at værne om et system udelukkende for systemets skyld. Jeg mener fortsat, at kommunen på en række områder trænger til nytænkning, hvilket jeg, jævnfør ovenstående eksempler, selv har været medvirkende til. Og i al uklædelig ubeskedenhed, så står flere af resultaterne fortsat den dag i dag. Jeg har mod på at skabe flere resultater.

Lad os fremadrettet tale lige ud af posen, men lad os gøre det på en ordentlig måde.

Martin Henriksen
spidskandidat til kommunalvalget

for DF-Stevns

arrow Tomme tønder buldrer mest
05. februar 2021 kl. 12:54 Opdateret: kl. 12:54
arrow Vi skal turde at udfordre systemet
30. januar 2021 kl. 10:17 Opdateret: kl. 15:29
arrow Forslag om kun to direktører er en gang valggas
26. januar 2021 kl. 12:58 Opdateret: kl. 12:58
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?