20. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kan man regne med Enhedslisten på Stevns?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kan man regne med Enhedslisten på Stevns?
Debat Stevns - 29. juni 2019 kl. 10:03
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jeg undrer mig såre over Enhedslistens fremturen på kommunalbestyrelsesmødet onsdag 26. juni. De har tilsyneladende glemt, at de allerede stemte for både kommissoriet og processen på kommunalbestyrelsesmødet 28. marts.

Det virker en smule tvetydigt at modtage valg til et udvalg efter, at man tilsyneladende har skiftet mening eller prøver at mene to ting på én gang. Jeg kan da blive bekymret for, om Sejer Folke (EL) har tænkt sig at arbejde konstruktivt i udvalget set i det lys.

At udsætte opstarten giver ingen mening, da det allerede er behandlet i budgetforhandlinger for 2019, og processen er igangsat. Ingen får noget ud af at sylte sagen andet end spildte ressourcer og tid samt den tvivlsomme fornøjelse ved netop det.

Enhedslisten udtrykte ligeledes utilfredshed med borgersammensætningen i udvalget. Forvaltningen har valgt seks personer blandt ansøgerne ud fra de opstillede kriterier. Kriterier, som Enhedslisten selv har stemt for. Forvaltningen har ligeledes forsøgt at sørge for geografisk spredning blandt de udpegede. Jeg må understrege, at jeg ser det som en stor styrke, at denne udvælgelsesproces er hævet op over politisk smagsdommeri.

Jeg var desværre forhindret i at være til stede til mødet, men har forstået, at der var kritik fra Nyt Stevns i forhold til, at der skal arbejdes bredt i Kommunalbestyrelsen med verdensmålene frem for i et at nedsætte et udvalg til opgaven. Det første er jeg helt enig i! Vi skal netop arbejde bredt i de politiske udvalg og i kommunen med verdensmålene. Det er en intern opgave, som løbende skal adresseres og implementeres.

Det andet er jeg ikke enig i! Vi skal gå på to ben - et internt og et eksternt. Det midlertidige udvalg er udadrettet og borgerrettet og skal øge opmærksomheden blandt borgere og virksomheder i og uden for kommunen. Samtidig er udvalget nedsat til et helt konkret projekt, der drejer sig om byggeri, boligområder og bosætning med FN's 17 verdensmål som omdrejningspunkt. Udvalget skal komme med anbefalinger til Kommunalbestyrelsen om fremtidens praksis i forhold til nyt byggeri og boligområder og tiltrække projekter - meget kort ridset op.

At placere arbejdet med verdensmålene alene i Plan, Miljø og Teknik, som DF foreslår, vil gøre arbejdet ensidigt og helt udelade den sociale dimension.

Det er en investering i at skabe øget opmærksomhed og bosætning samt i forhold til at tænke mere bæredygtigt i fremtiden. Begge dele er en bunden opgave, hvis vi skal fremtidssikre kommunen.

Line Krogh Lay
gruppeformand og kommunalbestyrelsesmedlem

Radikale Venstre