30. marts 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jo, lad os finde proportionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jo, lad os finde proportionerne
Debat Stevns - 17. oktober 2016 kl. 12:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Stevns: Skal vi ikke lige finde proportionerne? Spørger Dansk Folkepartis (DF) formand Keld Hein i et debatindlæg i DAGBLADET lørdag.

arrow Læs også: Og ungdomsskolen skal bestå...

DF er utilfredse med Ungdomsskolens budget på 20 millioner kroner.

Hvad de ikke nævner, er, at cirka halvdelen af det beløb bruges til at løse opgaver på andre kommunale områder - især vore folkeskoler. Renses budgettet for det, ser billedet anderledes ud. Det bringer udgifterne til den stevnske folkeskole mere på niveau med landsgennemsnittet, og det samme med Ungdomsskolen.

De folkeskolerelaterede opgaver, der ligger i Ungdomsskolen giver god mening, da det kan gøres både billigere og bedre, end hvis hver skole skal løse det selv. En yderligere besparelse på Ungdomsskolen vil indirekte være en besparelse på vores folkeskole og en forringelse af vores samlede skoletilbud.

Børneudvalget har i år lavet en grundig analyse af økonomien, hvor det blandt andet fremgår, at der kun er omkring 3,5 millioner kroner tilbage, når man renser Ungdomsskolens budgettal for lønudgifter.

Et enigt udvalg besluttede den 7. juni at spare 200.000 kroner på området, og over de seneste par år er der blevet skåret flere gange på Ungdomsskolens budget.

Vi er nu ved at nå dertil, hvor det begynder at blive ødelæggende for det gode tilbud, vi har til de unge.

Keld Hein lister en række materialer og rekvisitter, som DF anser som luksus, og jo det ser ud af meget, når det stilles sådan op. Her skal bare nævnes, at en stor del af det drejer sig om langsigtede investeringer, som er anskaffet over en længere periode.

Sidst skal nævnes, at Keld Hein skriver, at der er sparet 25 procent på hele socialsektoren i indeværende år.

Vi kan ikke genkende det tal. Det er dog rigtigt, at der har været nogle besparelser. Besparelser, som Dansk Folkeparti i øvrigt ikke har gjort indsigelser imod. Det drejer sig om ganske få procent. Dertil kommer, at der er tilført 4,6 millioner kroner fra værdighedspuljen.

Line Krogh Lay
medlem af
Social- og Sundhedsudvalget

og gruppeformand

Jørgen Gregersen

medlem af
Børneudvalget
Radikale Venstre Stevns