11. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg foretrækker samarbejde og åbenhed i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg foretrækker samarbejde og åbenhed i politik
Debat Stevns - 15. marts 2021 kl. 12:57

I disse coronatider, hvor ensomhed og stilhed er kommet til at betyde så meget for så mange mennesker, kom jeg til at tænke på, at der de sidste fire år har hersket en fred og fordragelighed i det politiske Stevns. Ikke kun på grund af corona, men på grund af kemien mellem de politikere, der sidder i Kommunalbestyrelsen. De har formået at samarbejde.

Som bekendt har det ikke altid været sådan. Der er gennem tiderne blevet gravet brede og dybe grøfter, og meningsudvekslingerne har ofte været på det personlige plan snarere end det politiske. Hvor er det skønt, når folk kan udtrykke deres meninger, som jo ofte er forskellige, for sådan er vi mennesker jo, og så derefter give hinanden et håndtryk som tak for en god verbal dyst.

En af betingelserne for, at en fredelig dialog kan foregå er åbenhed. Uden åbenhed kommer menigmands meninger ikke frem, og der kommer bagtalelse, rygtedannelse og en fjer bliver nemt til syv høns, når vi ikke er åbne over for hinanden.

De sidste tre et halvt år har vi borgere i Stevns Kommune oplevet den politiske åbenhed og værdien af den. Der er sket store og svære ting i kommunen, og de fleste er sket uden de store bråvallaslag. Anette Mortensen som borgmester er gået foran og stiftede »borgmester møder borger« efter sidste valg og har fulgt op på det initiativ. Flere af politikerne har haft flere møder med borgerne og deltaget i flere debatter, end jeg husker fra den tidligere valgperiode.

Mit håb for fremtiden er, at når vi vælgere står i boksen i valglokalet til november, så skal vi huske på, at den vi stemmer på, skal være vores talerør i de næste fire år. Jeg stemmer på åbenhed, ro og fordragelighed og meningsfyldt saglig debat. Noget, somvores borgmester har evnet.

Hav en god dag og pas på jer selv.

Flemming Sten Petersen
pensionist

Dyndledsvej 23
Enderslev

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?