15. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jeg blev ikke hørt: Send udviklingsplan i høring igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jeg blev ikke hørt: Send udviklingsplan i høring igen
Debat Stevns - 26. november 2019 kl. 15:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Plan- Miljø- og Teknikudvalg (PMT): send udviklingsplanen for Strøby Egede i høring igen.

arrow Læs også: Åbent brev til udvalgsformand om byggeri på Ådals Mark

Det er med stor bekymring, jeg følger sagen om byggeplanerne for Ådals Mark. Som borger savner jeg gennemskuelighed i processen og klar kommunikation fra politikere og forvaltning.

I stedet har kommunen haft fokus på at finde fodslag med grundejer om det virkeligt fine projekt (begge fraser er taget fra kommunens dokumenter og involverer PMT-udvalgsformand Flemming Petersen (V) såvel som Centerchef Birgitte J.T.K. Nielsen.)

Jeg appellerer nu til PMT-udvalget om at sende Udviklingplan for Strøby Egede i høring på ny. Min appel bygger på følgende:

Som å-genbo til Ådals Mark har jeg både en generel og direkte interesse i sagen. Til trods for dette blev jeg og mine naboer i Elverhøj-kvarteret, ikke orienteret (via e-boks), da udviklingsplanen blev sendt i høring i foråret.

Ad omveje blev jeg bekendt med udviklingsplanen og skrev derfor til Stevns Kommune 23. april 2019 og bad om fuldt indblik i planerne for Ådals Mark - »både de besluttede og dem der endnu ikke var besluttede«. En kommuneplanlægger svarede 6. maj (samme dag som høringsfristen): »Der er ikke konkrete planer for området« og gav mig ikke aktindsigt.

Først 20. august fremsendte en anden planlægger - uopfordret - sagens akter til mig.

Efter gennemgang af akterne, måtte jeg konstatere, at der forelå konkrete planer, og at kommunen havde været i dialog med grundejer om bygge- og tidsplaner siden sommeren 2018.

Den version af udviklingsplanen, som flertallet i PMT-udvalget vedtog 12. november, er væsentligt forskellig fra den plan, som var i høring i foråret. Ådals Mark er nu beskrevet som perspektivområde med fokus på behov for regnvandsbassin og mindre boliger. Dette perspektiv havde borgerne ingen indsigt i, da de kunne indgive høringssvar.

Så kære PMT-udvalg, vil I sende udviklingsplanen i høring igen, så borgerne - på begge sider af åen - kan forholde sig til kommunens yderst konkrete perspektiv for Ådals Mark?

Vibeke F. Jeppesen,
Ådalsvej 2,

Vallø
Udvalgsformand Flemming Petersen oplyser i en mail tirsdag morgen, at han ikke har svar på de fremsatte spørgsmål inden Kommunalbestyrelsens møde i morgen onsdag, hvor sagen om udviklingsplanen i Strøby Egede er på dagsordenen.

arrow Appel om at tage udviklingsplan af bordet
26. november 2019 kl. 15:55 Opdateret: kl. 13:26
Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?