25. oktober 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ikke alle kan blive tilfredse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ikke alle kan blive tilfredse
Debat Stevns - 22. august 2020 kl. 14:44

Jeg har stor forståelse for ærgrelsen hos dem, som bliver berørt af vejen og frustrationen over den uvished, der er i processen. På den anden side er der også mange andre hensyn i spil i en proces som denne, og ikke alle kan blive tilfredse - desværre.

arrow Læs også: Klippingegården føler sig truet af ny statsvej

Det har i mange år været et bredt politisk ønske at få en bedre forbindelse fra Stevns til motorvejen for at afhjælpe trængselsproblemerne for pendlerne og bidrage til udvikling af Stevns som kommune. Og det er ikke bare et ønske fra Stevns - også de politiske partier i Køge har ønsket en bedre vejforbindelse.

Et projekt i den størrelsesorden kan vi ikke gennemføre på et kommunalt budget - slet ikke i Stevns - og derfor har vi bedt staten om hjælp. Hermed bliver placeringen af vejen også afhængig af en aftale mellem Stevns Kommune og staten, som har det sidste ord i forhold til den præcise placering af vejen. Skal staten finansiere vejen, så vil de naturligvis også have en mening om, hvor den placeres mest hensigtsmæssigt.

Foreløbig har staten givet tilsagn om at gennemføre en VVM-undersøgelse, og det arbejde er i gang lige nu. Først herefter skal det besluttes, om de knap 600 millioner kroner, som det anslås at komme til at koste at etablere vejen, skal sættes af på finansloven.

Det klare svar på de tre spørgsmål er derfor:

1. De knap 600 millioner kroner skal komme fra staten. Kommer pengene ikke, kommer der heller ikke en vej. Der er pt. ikke et bindende tilsagn om at bevilge pengene, idet pengene blev bevilget af den forrige regering og pt. ikke er afsat af den nuværende regering.

2. Selve processen styres i staten via Vejdirektoratet, som står for at gennemføre den VVM-undersøgelse, der er i gang. Der er mere viden at hente om projektet på Vejdirektoratets hjemmeside: https://www.vejdirektoratet.dk/projekt/ny-vejforbindelse-til-stevns

3. Alle kommunalpolitikere kan frit fortælle, hvad de mener om vejen og den foreslåede linjeføring, og det er ikke afhængigt af noget valg.

Anette Mortensen
borgmester
Venstre

arrow Vi har krav på ren besked om udviklingsvejen
22. august 2020 kl. 14:43 Opdateret: kl. 18:56
Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?