5. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvorfor svarer I ikke på spørgsmål om lokalplan 189?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvorfor svarer I ikke på spørgsmål om lokalplan 189?
Opdateret 10. september 2019 kl. 14:45
Debat Stevns - 10. september 2019 kl. 14:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Strøby Egede: Efter at »Lokalplan 189 er en ommer« blev trykt i de lokale aviser i midten af august i efterfølgende uge, havde jeg igen et læserbrev i DAGBLADET, Stevnsbladet og Køge Onsdag. Der stiller jeg konkrete spørgsmål, og da jeg ikke har set et svar, må jeg konkludere, at ansvarlige i forvaltning og Kommunalbestyrelsen ikke læser de lokale aviser.

arrow Læs også: Hvorfor lokalplan 189 i Strøby Egede?

Det kan også være helt bevidst, at samme personkreds ikke vil svare på et læserbrev, der stiller klare og enkle spørgsmål. Men med den erfaring, at legale henvendelser ikke fører til noget, tvinges jeg til at kommunikere offentligt, så især beboere i delområde B og C, som berøres mest, bliver oplyst om de konsekvenser, som denne elendigt formulerede nye lokalplan kan få, og som jo kun er gældende for parceller beliggende i grundejerforeningerne: Brinken, Stolpegården, Lendrumgårdsvej samt den del af Kystvejen, der har berøring med samme grundejerforeninger.

Denne mail er hermed sendt til forvaltning og politisk ansvarlige sammen med ovenover nævnte læserbrev (trykt i DAGBLADET 28. august, red.), og jeg forventer derfor en besvarelse i de lokale aviser.

Flemming Rasmussen
Brinken 90
Strøby Egede

Svar: I forbindelse med høringen af lokalplanen kom der en del indsigelser mod, at der kan bygges i halvandet plan og i en højde op til 8,5 meter - med den begrundelse, at det kan medføre skygge- og indbliksgener. På baggrund af de mange indsigelser imod halvandet plan og højde op til 8,5 meter blev lokalplansforslaget sendt i en supplerende høring i 14 dage. I høringsperioden indkom yderligere høringssvar, hvor hovedparten ligeledes tilslutter sig forslag om at bygge i maks. 1 etage og maks. 5,5 meter.

De indkomne høringssvar gennemgås i hvidbogen, og i sagsfremstillingen beskrives det, hvordan lokalplanen tilrettes således, at »bebyggelse kan opføres i maks. 1 etage med en maks. højde på 5,5 meter« samt at »bestemmelsen omkring byggeri i 2 etager i delområde B ændres / præciseres for at lette forståelsen af bestemmelsen, jf. også PMT's beslutning om en præcisering af etagebestemmelserne«.

Lokalplanen vedtages derpå af Plan, Miljø & Teknik og efterfølgende af Kommunalbestyrelsen 26. juni 2019.

Lokalplanen giver mulighed for at lave valmede tage, da forbuddet mod valmede tage blev udtaget af lokalplanen i forbindelse med den endelige vedtagelse. Lokalplanen giver mulighed for at lave sadeltag og dermed også valmede tage.

Med Planlovens paragraf 15, stk. 2, nr. 16 kan man pålægge en grundejerforening pligt til at forestå etablering, drift og vedligeholdelse af fællesarealer og fællesanlæg.

Birgitte J.T.K. Nielsen
centerchef Teknik & Miljø

Stevns Kommune

arrow Lokalplan 189 for Strøby Egede er en ommer
15. august 2019 kl. 15:03 Opdateret: kl. 15:03
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?