11. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvor skal vi hen, du?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvor skal vi hen, du?
Debat Stevns - 16. marts 2021 kl. 09:24

Flere husker sikkert trolden Hugo på tv med hans spørgsmål: »Hvor skal vi hen, du?«. Som tilflytter til Stevns Kommune, har jeg samme spørgsmål til kommunen: »Hvor skal vi hen, du?«.

Måske er mit spørgsmål lidt naivt, men jeg ved ikke mere end som så om kommunen. Om hvad man gør, hvorfor og hvorhenne.

Jeg troede, at når man flyttede hertil, fik man en velkomsthilsen fra kommunen, hvor man blev informeret om alt, hvad man har brug for. Praktiske ting som eksempelvis, hvor er containerpladserne (er der for få? Det flyder med plastik mange steder), kirker, kulturstederne, sport, indkøb med mere, og hvordan og hvem kontakter man i kommunen.

Learning by doing er udmærket, men tager tid. Så et hæfte eller mail, der fortæller om kommunen, ville være dejligt.

Vi her på matriklen er sikre på, at vi er kommet til det rigtige sted. Naboerne har hilst på. Fiskebutik på Kystvejen og en rigtig slagter i Klippinge, og flere gode steder at købe æg og kartofler.

Det lover godt. Og i de seks uger, hvor vi har været her, har vi været rundt og set mange smukke steder. Vi glæder os til forårets komme.

Stevns Kommune ser lovende ud - det kunne kommunen godt fortælle os om. Og materialet kunne være lavet før, der var noget, der hed covid-19.

Når vi taler covid-19 - der og med så meget andet - kunne Stevns kommune sende en mail ud til os borgere med informationer om, hvilke tiltag der kommer. Måske hvis noget vigtigt sker: borgerservice.

Og ja, jeg kunne have skrevet til kommunen eller borgmesteren direkte og spurgt, men nu valgte jeg denne fremgangsmåde. Så kan andre i samme situation som os, også får svar på spørgsmålet: »Hvor skal vi hen du?«

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2

Strøby Egede

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?