22. januar 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvem har magt på rådhuset?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvem har magt på rådhuset?
Debat Stevns - 15. maj 2018 kl. 12:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Stevns: Hvis borgerens indgang til jobcenteret er en sygemelding, bliver man meget hurtigt klar over, at man ikke kan stole på de ansatte. Sagsbehandlingen har ikke til formål at oplyse, afklare og afslutte sagen. Den har derimod til formål at opretholde så mange stillinger i jobcenteret som muligt.

Digitale papirbunker flyttes fra bord til bord til bord. Pseudoarbejdet er at ligne ved grøfter, der bestandigt graves, hvorefter de straks dækkes til igen. Sagerne kører i årevis, de behæftes med fejl, går i stå eller afspores. Alt dette vil en uvildig borgerrådgiver kunne slå ned på. Og selvfølgelig vil jobcenteret for enhver pris undgå dette. Det handler om magt.

Det vedtagne budget omhandlede desuden en millionbesparelse på jobcenteret. Den blev behændigt konverteret til en art kreativ bogføring. Stillingen som borgerrådgiver er ligeledes endt i jobcenterets favør, nemlig en ansættelse i forvaltningen! På den måde kan al kritik af sagsbehandlingen inddæmmes. Magten fastholdes.

Hvis politikkerne virkelig vil rydde op i jobcenteret, så er ovenstående ikke vejen. Borgerrådgiveren skal naturligvis være en uvildig person. Eller giv borgeren en pose penge til rådgivning efter eget valg. Sagen om millionbesparelsen og borgerrådgiveren viser med al tydelighed, hvem der har magten på rådhuset. Og det er ikke politikerne.

Susanne Nielsen
Grusgravvej 10
Tommestrup