8. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hvad vidste kommunen om byggeønsket på Ådals Mark?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvad vidste kommunen om byggeønsket på Ådals Mark?
Debat Stevns - 24. september 2019 kl. 12:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Undertegnede har ikke kunnet undgå af følge med i diskussionen om eventuelle bebyggelse af boliger på marken ned til Ådalen.

arrow Læs også: Åbent brev til udvalgsformand om byggeri på Ådals Mark

Jeg studser over, at kommunen muligvis vil give grønt lys til en større bebyggelse i dette pragtfulde område til trods for, at den tidligere Vallø Kommune i sin tid afslog en ansøgning fra en tidligere ejer af området.

Jeg studser også over, at kommunen har sagt, at der ikke må bebygges på den side af Stevnsvej, som vender mod Tryggevælde Å på grund af åens pragtfulde og delvist fredede område. Tænker i denne forbindelse om den meget omtalte omkørselsvej, som nok aldrig bliver til noget af samme årsag.

På Strøby Egedes Grundejerforenings generalforsamling 11. april i år - hvor både borgmesteren samt udvalgsformand Flemming Petersen fra kommunen deltog - blev der spurgt, hvad kommunen mente med området angivet som perspektivområde, dvs. et område, hvor noget kunne ske om 30-50 år. Rygter var kommet frem, at man planlagde bebyggelse i området, og at man allerede var langt fremme med sagen.

Flemming Petersen begyndte at fortælle, hvad er skulle ske på den anden side af Åstrædet om et eventuelt vandbassin. Undertegnede afbrød Flemming Petersens ordstrøm for at gøre opmærksom på, at det ikke var det, der var blevet spurgt om, men den for os skjulte plan om eventuel bebyggelse af marken på den anden side af Åstrædet.

Jeg opfattede det, som om det også var nyt for Flemming Petersen, men kan forstå af den aktindsigt, som vi er kommet i besiddelse af, at man allerede i 2018 var klar over et eventuelt ønske om bebyggelse i området. Ville man undgå diskussionen ved ovennævnte generalforsamling?

Uwe Rasmussen
Engvangsvej 82
Strøby Egede

Svar: I forhold til spørgsmålet om at friholde Tryggevælde ådal for bebyggelse fra Stevnsvej, blev der i forbindelse med Kommuneplan 2017 sat afgrænsning for yderligere udbygning af Strøby Egede fra Bakkegårdsvej mod Strøby og Ådalen.

Så er der Ådals Mark ved Åstræde, der er markeret som perspektivområde i forslag til Udviklingsplan for Strøby Egede. Dette område er der et udviklingsønske på, dette ønske vil blive behandlet på Plan-, Miljø- og Teknikudvalgets møde den 24 september. Her vil ønsket blive gennemgået, bl.a. i forhold til andre planer og herunder fordele og ulemper.

Jeg deltog på Strøby Egede Borger- og Grundejerforenings generalforsamling og fik et spørgsmål om perspektivområdet ved Åstræde,

Jeg svarede på spørgsmålet og husker ikke at blive afbrudt eller få supplerende spørgsmål.

Flemming Petersen (V)
medlem af

Kommunalbestyrelsen
formand for Plan, Miljø- og Teknikudvalget

arrow Jeg blev ikke hørt: Send udviklingsplan i høring igen
26. november 2019 kl. 15:46 Opdateret: kl. 13:14
arrow Flertal kendte godt til konkret projekt i Ådalen
26. november 2019 kl. 13:40 Opdateret: kl. 13:40
arrow Politikere: Vi er ikke faret vild i juraen
22. november 2019 kl. 11:33 Opdateret: kl. 11:33
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?