26. juni 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grøn kile - hvem betaler regningen?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøn kile - hvem betaler regningen?
Debat Stevns - 22. januar 2019 kl. 12:54
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Grøn kile i forbindelse med Nicolinelund-udstykningen diskuteres fortsat. Senest i DAGBLADET 9. januar hvor de fem grundejerforeninger fremfører nogle argumenter i sagen.

Hvis Stevns kommune skal beslutte en sådan kile, skal pengene hentes i kommunekassen. Den, der vil have en ide om, hvad det koster, kan læse et notat fra Cowi til Stevns Kommune i anledning af ændringer på Kystvejen (Plan og Teknikudvalget 26. august 2017).

Her fremgår det, at arealerhvervelse koster 600 kroner pr. kvadratmeter. Hvis der tages udgangspunkt i denne pris, så koster en 25 meter bred kile cirka 7.5 millioner kroner, 50 meter kile koster cirka 15 millioner kroner, og 100 meter kile koster cirka 30 millioner kroner. Det er næppe beløb, som Stevns Kommunes skatteborgere er indstillede på at benytte til at erhverve et stykke jord midt i et boligområde.

Men der er naturligvis intet, der forhindrer de 3000 borgere, som de fem grundejerforeninger argumenterer på vegne af, i at finde tegnebogen frem og købe jordstykket. I runde tal kan det løbe op i 10.000 kroner pr. hoved.

Johs. Chr. Johansen
Bautavej 13

Strøby Ladeplads