23. januar 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fyret og de frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyret og de frivillige
Debat Stevns - 09. april 2019 kl. 12:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I DAGBLADET fredag er udvalgsformand Mikkel Lundemann Rasmussen (K) citeret:

»Jeg har brug for at understrege, at Fyrforeningen ikke har noget at gøre med det frivillige korps, der er ude på Fyret i dag. Det er Stevns Kommune, der koordinerer arbejdet, og som hele tiden har gjort det. Vi kan som kommune selvfølgelig ikke tvinge de frivillige til at melde sig ind i en forening, hvis de vil gøre en indsats ved fyret - selv om det var ønsket fra Fyrforeningen«.

Mikkel - jeg går ud fra, at når du kommenterer en sag, har du sat dig ordentligt ind i den. Men du kan ikke have læst den samarbejdsaftale, som Fyrforeningen har udarbejdet i samarbejde med og formuleret af Stevns Kommunes repræsentanter for Fyrcentret - eller også forstår du ikke noget som helst af, hvad der står.

Der står i punkt 8:
»Opgaver, der påhviler Stevns Fyrforening, udføres af medlemmer af foreningen ved guidevagter / fyrpasser i henholdsvis weekender og på helligdage«.

Kommunens repræsentanter og vi i foreningen blev enige om, at frivillige fremover skulle være medlemmer af foreningen. Samtidig gjorde jeg det som formand for Stevns Fyrforening (nu forhenværende), helt klart, at foreningens holdning var, at nuværende frivillige ikke skulle »tvinges« ind i foreningen. Det kommer der ikke noget godt ud af.

I samarbejdsaftalens punkt 9 står der vedrørende forsikring:

»Stevns Fyrforening tegner arbejdsskadeforsikring, der dækker de frivillige guides, når de går vagter på Stevns Fyrcenter«.

Foreningen kan kun forsikre sine medlemmer, og derfor blev det besluttet, at for at være frivillig, skulle man fremover være medlem af foreningen - ganske enkelt.

Jeg forventer, at du nu sætter dig ordentligt ind i sagen og bekræfter ovenstående.

Det endte, som bekendt, med, at samarbejdsaftalen blev afvist af Fyrforeningens bestyrelse - men det er en anden historie. Jeg vil gerne bede dig om at kontakte mig, før du eventuelt udtaler dig om den sag på vores (den forhenværende fyrforening) vegne.

Jane Christoffersen
Vindehuse 7
Tommestrup

svar: Jeg vil gerne uddybe min udtalelse med, at vi ikke kan tvinge dem, som i dag er en del af det frivillige korps, til at være »betalende« medlemmer af Fyrforeningen, hvis de fortsat skulle være frivillige.

Og herefter vil jeg bruge krudtet på at støtte de borgere, som fortsat vil bidrage med frivilligt arbejde ved Fyret og samtidig ønske den nye fyrforening held og lykke - det kan forhåbentligt blive et trækplaster til, at endnu flere frivillige vil engagere sig ved vores skønne fyr.

Mikkel Lundemann Rasmussen
formand for AET-udvalget