16. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frustrationer over nye ejendomsskatter i Strøby Egede

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frustrationer over nye ejendomsskatter i Strøby Egede
Debat Stevns - 03. februar 2021 kl. 12:29

Brev sendt til Stevns Kommune 28. december 2020 - frustrationen over ejendomsskatter 2021 er stor hos mange under den nye Lokalplan 189 i Strøby Egede.

arrow Læs også: Ejendomsskatter i Strøby Egede

Ved indledende høring i 2017 i Strøby Hallen var ejendomsskatten et emne med stor interesse, der som fortalt, ville tilpasse sig markedet ved stigende salgspriser men boligskatte forliget i maj 2017 ville give tryghed omkring boligskatter frem til 2024.

Note: Grundskyldsskatten må maximalt stige 2,8 procent i perioden 2020 til 2024 så denne chokstigning af vores ejendomsskat for 2021 er derfor uforståelig.

Stevns kommune svarer 06. januar 2021, at boligskatteforliget har til hensigt at skabe tryghed omkring udviklingen i boligskatter i en årrække, men når man laver lokalplan ændring, øger den maksimale byggeprocent, ændrer man rettigheder og byrder, knyttet til grunden.

Vurderingen af grundværdien er derfor blevet højere, dermed en højere beskatning, trods aftale om boligbeskatning.

Note: Aftalen tager udgangspunkt i, at der ikke ændres i lokalplanen. Hertil skal bemærkes, at ændringen af vurderingen er uafhængig af, om den enkelte udnytter de nye rettigheder eller ej.

Dertil svarer jeg Stevns Kommune 12. januar 2021, at det var viceborgmester Steen S. Hansen, der redegjorde for dette nøglespørgsmål, fremtidige ejendomsskatter, som havde stor interesse i forsamlingen og for den enkelte.

Det udløste heller ikke en euforisk begejstring da forslaget kom i hus, hvor mange kræfter var lagt i at snakke med de mange lodsejerne der var imod, hvor ejendomsskatter stadig var det store issue, som nu har efterladt et troværdighedsbrud til politikerne, men værre til de personer, der argumenterede for dette ja.

Derfor vil det klæde viceborgmesteren/Stevns Kommune at sikre og stå ved de ord som er sagt i processen frem mod ja til byzone, for vi er mange, der sidder med en fornemmelse af at være manipuleret af kommunen i forløbet med lokalplan 189.

Flemming Rasmussen
Brinken 90
Strøby Egede

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?