11. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frisklavet mad på plejeHJEM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frisklavet mad på plejeHJEM
Debat Stevns - 15. marts 2021 kl. 12:57

Jeg erklærer mig delvis enig med Anna Hansen og Bjarne Hilmerson ang deres syn på vakumpakket mad (læserbreve 12. marts og 24. februar).

På plejeHJEMmene mangler der duft af stegte frikadeller, fimseduft af stuvet hvidkål og raslen og skramlen med potter og pander. Jeg er ret overbevist om at hvis der blev lavet mad på det enkelte plejeHJEM, ville madspild kunne mindskes meget mere. Så kunne resten af de nye danske kartofler bruges til en kartoffelmad dagen efter. I dag bliver de smidt ud.

I dag laves der hver torsdag ønskemad på plejeHJEMmene. Det er rigtig godt - jeg ville bare ønske, at det var hver dag.

Den vakuumpakkede mad er skyld i alt for meget madspild. En portion skal have et vist antal kartofler, gram kød og deciliter sovs for at opfylde den ernæringsrigtige sammensætning og til den fastsatte pris. Dette uagtet, om borgeren spiser meget eller lidt.

Vakuumpakket mad levner også store mængder plastik, hvilket ikke er godt for vores miljø.

Jeg er ikke og har aldrig været tilhænger af vakuumpakket mad. Ikke fordi der generelt er noget galt med kvaliteten. Men sanseindtryk, snakken om det forestående måltid, samarbejdet med borgeren, forventningens glæde mangler. Husker du ?

Dette er ikke et angreb på Hotherhavens køkken - de følger blot tidligere vedtagne politiske beslutninger og gør et stort og godt arbejde.

Mit ønske er, at når der skal bygges nyt plejeHJEM i Store Heddinge, så tænkes madlavning ind i de fysiske rammer. Det vil jeg arbejde for.

Og så skulle det gerne blive et plejeHJEM.

Anne Munch
medlem af Social og Sundhedsudvalget

Socialdemokratiet

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?