24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fredningssagen er betænkelig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredningssagen er betænkelig
Debat Stevns - 10. september 2015 kl. 12:58

Som udgangspunkt er Liberal Alliance i opposition til en fredning af Stevns Klint under henvisning til ejendomsrettens ukrænkelighed. Det er beklageligt, at Stevns Kommune ikke i højere grad har haft viljen til at søge en frivillig aftale med lodsejerne. En smidig aftale ville have betydet, at kommunen langt hurtigere ville kunne gøre Stevns Klint til et trækplaster for turister med de faciliteter, der hører sig til en turistattraktion.

En fredningssag i Fredningsnævnet er bekostelig og langsommelig, og der er ingen garanti for, at Stevns Kommune får medhold i ønsket om en fredning af Stevns Klint. Specielt ikke, da lodsejerne hidtil har vist, at det er muligt at indgå en frivillig aftale med Stevns Kommune. Endvidere kan en sag snildt trække ud i årevis, og imens der ventes, sker der ingenting.

Sagen er ikke sort og hvid, og det skal nævnes, at det selvfølgelig er et paradoks for et liberalt parti som Liberal Alliance, at lodsejerne ved en fredning af Stevns Klint i højere grad er sikret brugsret og økonomisk kompensation, end hvis der var tale om en for almenvellets skyld almindelig ekspropriation.

Det ændrer dog ikke på holdningen, at Liberal Alliance helst havde set en frivillig aftale med lodsejerne, eller på betænkelighederne ved at føre en dyr, langsommelig fredningssag, hvor afgørelsen ikke er givet på forhånd.

Rasmus Englund

p.v.a.

Liberal Alliance Stevns

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?