19. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forsvinder halvanden million kroner direkte ud i havet sammen med sandet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forsvinder halvanden million kroner direkte ud i havet sammen med sandet?
Debat Stevns - 05. maj 2021 kl. 12:45

Lad der ikke herske nogen tvivl - Nyt Stevns vil lokalbefolkningen, vi vil stranden, og vi vil turisterne - kort sagt: Vi vil Rødvig og dens udvikling.

Derfor stiller vi os undrende over den nyligt vedtagede sandfodring på Rødvig Veststrand. Der vil komme sand og derved strand. Det uafklarede spørgsmål er, hvor længe vil det sand og den strand forblive.

Vi hæfter os ved, at der i beslutningsmaterialet ikke er nævnt Kystdirektoratets høringssvar, hvori de gør opmærksom på, at forundersøgelse og skitseprojekt ikke tager højde for, at forholdene med sediment-transport ikke er undersøgt tilstrækkeligt - og kan variere. Vi ved faktisk ikke, hvor sandet reelt vil bevæge sig hen.

Kystdirektoratet tilbyder hjælp i form af vejledning til, hvordan sådanne forhold kan klarlægges og skriver tilmed, at det ikke kræver en stor undersøgelse. Men det tog nogle ikke imod.

Rødvig Borgerforening slår i sit høringssvar - der heller ikke er nævnt i beslutningsmaterialet - også ned på et helt centralt problem: Der bør sættes midler af til periodevis supplerende sandfodring. Men som man kunne forstå på sandfodringens beslutningstagere på kommunalbestyrelsesmødet 28. april, så er denne sandfodring en engangsbevilling.

Dette er i modstrid med, hvad DHI (Dansk Hydraulisk Institut, red.) anbefaler, som ellers har udarbejdet det løsningsforslag, som forvaltningen nu vælger at anbefale.

I det medhæftede powerpoint til beslutningspunktet fremgår det, at DHI anslår en vedligeholdelse med en årlig omkostning på estimeret 400.000 kroner. Dette vælger flertallet at se bort fra.

Vi vil rigtigt gerne, at der kommer en løsning til Rødvig, der både sikrer kysten og skaber rekreative områder. Men vi skal gøre det ordentligt og smartest og ikke hælde penge lige ud i havet.

Vi foreslår, at der hurtigst muligt bliver lavet en fast plan for, hvordan vi sikrer Rødvig Strand og de 15.000 kubikmeter sand, som vi kommer til at betale 1.576.000 kroner for. Vi skal have langtidssikret Rødvig Veststrand bedst muligt.

Det ligner en hastebeslutning i et valgår - og i øvrigt er finansieringen ikke i budgettet.

Vi ønsker en budgetlagt finansiering, hvor der skabes rammer, så naturen selv sandfodrer stranden og klimasikrer den.

Søren Svensson,
Nyt Stevns
Bækkemosevej 15

Taastrup

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?