23. juni 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Formlen på statsvejen: A x Bb - B = 0

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formlen på statsvejen: A x Bb - B = 0
Debat Stevns - 08. maj 2021 kl. 13:09

Forslaget til den nye Stevnsvej, i den fremlagte VVM-redegørelse, som der indtil videre kun er brugt 15 millioner kroner på - ja man græmmes over en så lemfældig omgang med skattekroner, og lodsejernes usikre fremtid, hvor de er fanget i et spil om placeringen af en vej. Der er blevet trukket et utal af streger hen over Stevns, så der snart ikke er mere plads på kortet. Man er så endt med de to sydligste forsalg, fordi andet ikke kunne lade sig gøre på grund af Køge Kommunes mangel på samarbejdsvillighed og Vallø Stifts fredninger.

Der er ingen af disse forslag, som dur til noget. I stedet for at slå hinanden i hovedet med diverse undskyldninger om, hvorfor den ene skulle være bedre end den anden, så lad os få lagt dem i graven en gang for alle.

Cykel Johnny, har du glemt hele grundlaget for, hvorfor der oprindeligt skulle laves en vej? Så lad mig hjælpe dig lidt med hukommelsen. Vejens oprindelige hovedformål var at aflaste trafikken ved Køge, hvilket de to sydlige forslag ikke vil hjælpe det store på. Det er optimistisk at tro, at man kan trække to streger på tværs af kommunen og tro, at én af dem kan vende kommunen fra at være en grøn bosætningskommune, som den har haft til hensigt at være de sidste 40 år, til at være et nyt industrieventyr, som skal kunne måle sig med nabokommunerne.

Der findes allerede en fin Stevnsvej, der kan tage alt, som skal sydpå og kommer sydfra. Derudover er der også Karise / Dalbyvej, som med en bro og lidt ny vejføring på Stevns og ved Dalby ville kunne det samme, som en ny sydlig vej vil.

Sidst og ikke mindst skal problemet løses der, hvor det er størst, nemlig ved Strøby og Strøby Egede. Der bør laves en omfartsvej rundt om Strøby og en bro over Ådalen før Strøby Egede - det er den løsning, som der bør arbejdes for. Køge Kommune og Vallø Stift vil nok ikke være med på det, men så kan staten jo overtrumfe en frivillig fredning, hvis de vil, og lægge den vej, hvor den gør størst gavn.

Det er min overbevisning, at der er mange borgere i kommunen, som vil stemme efter, hvad politikernes holdning er til vejen. Jeg håber, at de borgerlige partier snart melder klart ud - ellers kunne det jo være, at vi får en rød borgmester i kommunen efter næste valg, og som gammel borgerlig hele mit liv, kan jeg ikke se noget problem i dette. Der er jo trods alt et valg igen om fire et halvt år.

Så derfor er A x Bb - B = 0
Lars Læbro

Skovkildevej 10
Vråby

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?