20. oktober 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flere sagsbehandlere og færre sager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere sagsbehandlere og færre sager
Debat Stevns - 01. juni 2019 kl. 05:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Stevns: Susanne Nielsen mener i et indlæg i DAGBLADET, at flere penge til Jobcenteret skulle betyde længere sagsbehandlingstider. Det er ikke meningen, tværtimod skal Stevns kommune tilføre flere penge til jobcenteret for at hjælpe de jobparate kontanthjælpsmodtagere til at få en bedre hverdag - og i sidste ende at spare kommunen for penge. De gode resultater kommer af at sagsbehandlerne bliver flere og derfor får et mindre antal sag.

Mange kommuner har set lyset - at en massiv indsat med fokus og tid til den enkelte skaffe folk videre. Eksemplerne på kommuner som har øgede bevillinger er Esbjerg som har give jobcenteret ekstra 1,9 millioner kroner og har fået 500 i job på et år, og Ballerup som har haft fokus på de mest udsatte og investeringen på 5 millioner kroner er allerede tjent hjem efter et par år.

Herudover ved jeg, at Vordingborg, Høje Tåstrup, Aabenraa, Haderslev og Varde har investeret i flere sagsbehandlere med gode resultater og jeg er sikker på at Stevns kommune vil være i stand til at få samme succes.

Jeg synes Susanne Nielsens forslag om tidsfrister er en god ide, blot skal vi sikre at man ikke får en »nødløsning«, når man nærmer sig deadline.

Stevns kommune skal ikke have det billigste jobcenter - det skal være det bedste. At levere en discount-løsning er direkte kontraproduktivt i forhold til at styrke kommunens økonomi fordi det betyder at flere bliver fastholdt på overførselsindkomst som er en kæmpe udgift for kommunen.

Michael Graakjær
formand og folketingskandidat for SF

på Stevns