20. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fasthold tilskuddet til friskolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fasthold tilskuddet til friskolerne
Debat Stevns - 25. maj 2019 kl. 08:48
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der har på det seneste udspillet sig en stor, lokal debat om Socialdemokraternes forslag om at ændre på koblingsprocenten til friskolerne.

Enhedslisten er en stor tilhænger af folkeskolen, og vi ønsker i den grad, at den bliver styrket. Bl.a. ved, at de værste dele af folkeskolereformen bliver rullet tilbage.

Men - det skal ikke ske på bekostning af friskolerne. Friskolerne er i langt de fleste tilfælde skabt, fordi den lokale folkeskole er blevet lukket.

Min egen by: Hellested er et godt eksempel. Kort efter, at et flertal i Kommunalbestyrelsen havde lukket Hellested Skole, blev der i løbet af ganske kort tid samlet penge ind for at skabe en friskole. Der blev ikke samlet ind, fordi vi var modstandere af folkeskolen, men fordi vi ønsker at børnene i byen skal have en lokal skole at gå på. Men også, fordi vi alle ved, at hvis skolen lukker, så lukker Brugsen, og så begynder landsbyen gradvist at lukke ned.

Så de hundredvis af friskoler ud over landet er ikke overklasseskoler. Det er skoler med en stor, lokal opbakning, hvor forældre og lokalbefolkning allerede én gang har været til lommerne for at beholde deres lokale skole.

Derfor vil det være helt urimeligt, hvis de samme forældre endnu engang skal betale en ekstraregning for at hjælpe en udsultet folkeskole.

Det værste, der kan ske, er, at disse lokale friskoler bliver så økonomisk trængt, at de ender med at blive skoler for dem, som har penge nok. Så får vi for alvor en klasseopdelt skole.

Sejer Folke
folketingskandidat for

Enhedslisten
i Faxe/Stevns-kredsen

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?