21. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Farvel til en hædersmand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Farvel til en hædersmand
Debat Stevns - 03. januar 2020 kl. 12:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Socialdemokraternes spidskandidat: viceborgmester Steen S. Hansen - en hædersmand - går fra borde som spidskandidat, fordi Steen, ifølge artiklen i DAGBLADET 30. december, ikke mener at kunne samle 10 mandater bag sig.

Hvis Socialdemokraterne ville, så var der faktisk de magiske 10 mandater bag Steen ved konstitueringen, da Anette Mortensen (V) blev valgt. Jeg overværede mødet.

Faktum var, at der i første omgang var lavet en konstitueringsaftale uden om Socialdemokraterne - med DF, Konservative og Nyt Stevns samt Venstre med Anette Mortensen som borgmester og den tidligere Venstre-borgmester som socialudvalgsformand. Efter at aftalen var indgået, blev den underløbet - ikke af Venstre, DF eller Konservative - og ophævet. Dansk Folkeparti kom i klemme, og Nyt Stevns lå, som de havde redt.

Der blev indgået en ny aftale mellem Venstre, Konservative og Socialdemokraterne med Anette Mortensen som borgmester.

Dansk Folkepartis nestor: Varly Jensen foreslog Steen S. Hansen som borgmester, og for stemte Dansk Folkeparti (2), Nyt Stevns med den tidligere Venstre-borgmester (2) og så vidt jeg husker Enhedslisten (2). Derved blev det.

Socialdemokraterne stemte ikke for, da de havde indgået en aftale med Venstre og Konservative.

Havde socialdemokraterne med deres seks mandater løftet hånden og stemt for, så var Steen blevet borgmester i stedet for Anette Mortensen.

Der blev nu skabt en arbejdsduelig flertalsgruppe med ro i Kommunalbestyrelsen til gavn for Stevns. Socialdemokraterne var og er til at stole på - de valgte samarbejdet fremfor kaos.

Der bør indskrives i historiebøgerne, hvordan den socialdemokratiske gruppe i Stevns kommune med viceborgmester Steen S. Hansen i spidsen var ordholdende. Et ord er et ord - en aftale er en aftale. Det er politik af format. Det kunne nogen lære af.

Tak til Steen S. Hansen for din foreløbige indsats for Stevns.

Gerhard Nagott
kandidat for Venstre ved seneste valg

Thorsvænge 19
Rødvig

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?