3. august 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et slag i bolledejen fra afgående kommunalbestyrelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et slag i bolledejen fra afgående kommunalbestyrelse
Debat Stevns - 01. december 2017 kl. 13:35
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi ser frem til at tage arbejdshandskerne på i den nye kommunalbestyrelse. Derfor er det ingen hemmelighed, at vi ærgrer os over, at den nuværende kommunalbestyrelse stemte imod den nye styrelsesvedtægt. Derfor må vi vente til 1. januar og til, at de nyvalgte politikere træder til.

arrow Læs også: DF's formand er trådt tilbage

Vi ser det imidlertid som et slag i bolledejen, at den nuværende kommunalbestyrelse ikke ønsker at give den nye kommunalbestyrelse og forvaltningen den bedst mulige start for de næste fire år. Særligt fordi den nye udvalgsstruktur giver rigtig god mening.

Ja, det er ikke gratis at oprette et udvalg mere, men det er heller ikke gratis ikke at have fokus på de enkelte sager. Lad os blot nævne taget på Strøbyskolen eller belægningen i Algade som skrækeksempler.

Den kommende flertalsgruppe har valgt at oprette et Ejendoms- og Planudvalg for at få fokus på optimal renovering af kommunens bygninger og for at sikre gennemarbejdet lokalplaner, hvor borgerinddragelse og langsigtet planlægning er i højsædet. Flere har ytret ønske om en langsigtet og strategisk planlægning for Stevns Kommune, og det bliver der mulighed for nu.

Derudover oprettes et nyt Arbejdsmarked, Erhvervs og Turismeudvalg. Der ligger et stort, uudnyttet potentiale i erhvervsturisme på Stevns, og der er behov for et styrket samarbejde med Stevns Erhvervsråd. Erhvervslivet vil gerne Stevns, og det er på tide, at Stevns Kommune viser, at vi også gerne vil erhvervslivet. Øget erhvervsliv giver øget beskæftigelse og dermed øget skatteindtægter. Skatteindtægter, der skal bruges til kernevelfærd for vores børn og ældre.

Derudover oprettes et Teknik-, Miljø- og Fritidsudvalg, et Børne- og Skoleudvalg samt et Social- og Sundhedsudvalg.

Både det kommende flertal og oppositionen får pladser i alle udvalg og har på den måde rig mulighed for at bidrage til en positiv udvikling i Stevns Kommune, det handler kun om vilje til samarbejde.

Anette Mortensen (V)
på vegne af

Det Konservative Folkeparti,
Nyt Stevns,

Dansk Folkeparti og
Venstre

arrow Konstituering: Travl weekend for politikere
02. december 2017 kl. 07:20 Opdateret: kl. 20:29
arrow S anker over manglende åbenhed
01. december 2017 kl. 14:23 Opdateret: kl. 14:23
arrow Startkaos i konstitueringen
01. december 2017 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:46
Radikale og SF vil hæve undervisningspligten fra 10 til 12 år. Er det en god idé?