11. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er Nyt Stevns blevet taget i r...?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er Nyt Stevns blevet taget i r...?
Debat Stevns - 22. marts 2021 kl. 18:57

Som nytilflytter til Stevns Kommune er det kommende kommunalvalg en kærkommen gave til at komme ind i, hvad der sker i denne dejlige kommune. Ikke mindst politisk. I DAGBLADET 19 marts kunne man - hvis man har de lyster - få en hel del at vide om Venstre og Konservative og et blåt valgforbund. Altså hvis man lægger øre til de tre, måske fire socialdemokrater: borgmesterkandidaten, formanden og soldaten på Stevns.

arrow Læs også: Nyt Stevns er næppe taget i fuppen

En halv side med ligegyldig snak fra tre Klogeåger, der fortalte om de andre, men intet - som i absolut intet - fortalte de noget om deres egen politik. Og hvad de vil for kommunens borgere. Konkret.

Som ny vælger i kommunen, håber jeg dælme, at blå blok vælger at være lidt mere konstruktive. Vil fortælle præcist, hvad de vil skære væk eller lægge til. Vil de f.eks. være med til, at de gamle og svageste i samfundet på plejehjemmene får f.eks. frisklavet mad og ikke skal leve af opvarmet flere dage gammel mad, som det foregår nu. Mere værdighed. At børnene får de cykelstier, der er nødvendige - og hvor kommer de, så de kan køre sikkert i skole?

Kan de to blokke ikke finde ud af, hvad de selv vil, og fortælle det til os vælgere, var der et svagt håb om, at der var en tværpolitisk liste - Borgerlisten - som man så kunne sætte sin lid til. Og måske sit kryds. Men ak og ve, de har allerede solgt deres sjæl. De bliver valgets taber, hvis de ikke får optimalt stemmer nok selv til at komme i Kommunalbestyrelsen. De får ikke en eneste stemme fra de andre. Sådan fungerer valgsystemet. De er populært blevet taget i r... af de store.

Vi vælgere håber på gode, fremkommelige valgmøder - konstruktive og informative møder. Ikke en gang varm luft og blød, fed valgflæsk. Og at vi her i avisen bliver præsenteret for, hvad og hvorfor den enkelte stiller op.

Et ønske om et godt valg til alle.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2

Strøby Egede

Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?