24. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En halv million til integration?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En halv million til integration?
Debat Stevns - 27. marts 2017 kl. 12:29

Kommunalbestyrelsen skal på et kommende møde diskutere og tage stilling til, om der skal bruges en anslået pris på 490.000 kroner til ansættelse af en boligsocial integrationsmedarbejder i Stevns Kommune.

arrow Læs også: Ny ansættelse er for løst funderet

Stillingsbeskrivelsen kendes ikke i detaljer, men umiddelbart lyder det dyrt, hvilket en række søgninger på Google kun har bekræftet. I forhold til selve stillingsbetegnelsen er der altid grund til at blive mistænksom, når ordet er mixet sammen af sammensatte adjektiver og substantiver, som får jobbeskrivelsen til at flyde ud i det diffuse. Skal medarbejderen være altmuligmand / kvinde?

Der er løbende artikler og debatindlæg i nærværende avis om kernevelfærden, hvor normeringer i daginstitutioner og antallet af varme hænder på plejecentre står for skud. I den henseende bør man overveje, om det er hensigtsmæssigt at bruge tæt på en halv million kroner årligt på en boligsocial integrationsmedarbejder.

Rettelig skal det nævnes, at halvdelen af beløbet skal finansieres gennem et årligt statstilskud, men som det er med statslige tilskud, så har de det med at gå op og ned, når finansloven forhandles på plads, hvorfor man med en vis sandsynlighed må kalkulere med, at kommunen ad åre kommer til at hænge på udgiften selv.

Migration og integration er ét af de vægtigste emner i vor tid, hvorfor man må håbe på, at emnet bliver en del af den lokalpolitiske debat fremover. Hvordan integrerer vi de nye indbyggere bedst muligt, og hvor skal fokus være? Hos de voksne unge mænd, som allerede er her, eller de familiesammenførte børn, hvor vi skal imødegå den negative sociale arv i næste generation?

Jeg foregiver ikke at sidde med de vise sten på integrationsområdet, men inden vi begynder at kaste rundt med pengene fra fælleskassen, bør der være en offentlig debat om den langsigtede strategi på integrationsområdet. Det fortjener alle.

Rasmus Englund
spidskandidat
p.v.a.

Liberal Alliance Stevns

arrow En halv million til fornuftig integration
30. marts 2017 kl. 12:56 Opdateret: kl. 12:56
arrow God idé med en integrationsmedarbejder
30. marts 2017 kl. 12:52 Opdateret: kl. 12:52
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?