20. november 2018
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Du mangler indsigt, Ib Elberg!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Du mangler indsigt, Ib Elberg!
Debat Stevns - 14. februar 2018 kl. 12:40
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kære Ib Elberg, tak for dit brev (DAGBLADET tirsdag).

arrow Læs også: Afsluttende kommentar til Tim Warner

Jeg synes, at dit læserbrev er et udtryk for generel manglende indsigt. Vi er uenige om, hvorvidt jeg har »hænderne på kogepladen« - det mener jeg bestemt, at jeg har, og intet er gratis. Jeg giver ikke nethandlen hele skylden for den tiltagende butiksdød, og jeg udtaler mig ikke negativt generelt om detailhandlen i Store Heddinge.

Det her har jeg sagt: »Der lukker flere butikker i Store Heddinge, end der åbner - det har der gjort gennem en årrække, og ja,

vi er også hammerpressede i Store Heddinge.«

Nethandlen har den største effekt på butiksdøden, men har ikke skylden alene.

Vores levemønster har ændret sig markant, og vi kører i dag meget længere for at passe vores arbejde, end vi gjorde for bare 10 år siden. Det betyder også, at vi er til stede i vores lokalområde i færre timer i døgnet, end vi var for 10 år siden - ergo har vi færre timer til at gøre de samme ting i.

Bankerne er ikke risikovillige i blandt andet i vores postnummer. Det stiller meget højere krav til folks egen økonomi, hvis man vil åbne forretning.

Står vi tilbage magtesløse uden muligheder? Nej.

Vi er velsignede med Stevns Klint, og det brand, som Undesco er. Vi skal bare have turisterne ind til Store Heddinge - det betyder også, at vi skal give dem en årsag til at komme hertil, for de kommer ikke bare, fordi vores forretninger har åbent til klokken 13. Turisterne vil opleve, spise og shoppe. Derfor arbejder vi på en skulpturpark med en spændende legeplads - for at give turisterne / kunderne noget mere at komme til Store Heddinge for, og det vil have en positiv effekt på handlen i byen.

Store Heddinge (Stevns) ligger lige uden for Køge - hvor det boomer - og kun 50 minutter fra København.

Vi bliver af TV2 Lorry anset som tilhørende til Region Hovedstaden, men vi har nogle huspriser, der er meget langt fra dem, man ser bare i Køge. Vi er i befolkningstilvækst i kommunen. Vi har den dejligste natur og hele kultur- og naturdelen kunne man sige meget mere om.

Store Heddinge vil altid kunne understøtte et handelsliv, men vi skal nok indstille os på, at de butikker, der åbner i morgen, er af en lidt anden type end dem, der lukkede i går - sådan er udviklingen, og den omfavner vi.

At så Politiken, TV2 Lorry, TV2 Øst, DR P4, og DAGBLADET vælger at benytte deres frie ret til at vinkle sagen efter deres agenda. Tja..

Jeg tør godt sætte ord på tingene, og jeg er af den opfattelse, at hvis vi ikke tør se udfordringerne i øjnene, kan vi ikke handle på dem.

Vi er enige om, at i at årene efter finanskrisen var lange og hårde, og opgravningen af Algade i Store Heddinge gjorde det heller ikke lettere at drive butik i byen. Bankernes syn på vores postnummer gør det bestemt ikke nemmere at åbne forretning - og det, at bankerne fysisk trækker sig tilbage fra provinsbyerne, er heller ikke med til at understøtte handelslivet.

Tim Warner
formand for
Store Heddinge Borger-

og Handels- standsforening

arrow Vi har mange muligheder, hvis vi bare tør gribe dem
15. februar 2018 kl. 13:51 Opdateret: kl. 13:29
arrow Vi afdækker blot hvad der sker i lokalsamfundet
14. februar 2018 kl. 14:43 Opdateret: kl. 12:42
arrow Nethandelen har ikke hele skylden
13. februar 2018 kl. 14:19 Opdateret: kl. 14:19