13. december 2017
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Direktøren vasker sine hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Direktøren vasker sine hænder
Debat Stevns - 19. marts 2017 kl. 08:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Stevns: Hermed mit svar til Kommunaldirektør Jakob Bigum Lundberg i Stevns kommune kommentar til mit læserbrev bragt i DAGBLADET onsdag 8. marts.

Han siger "Ret kritikken mod Folketinget", og så vasker han ellers hænder hele vejen ud af kontoret - jeg kan ikke udtale mig om dit og dat.

Han er jo blot stik i rend dreng for det politiske system i Stevns.

Det er korrekt, at syge personer skal udredes, men når rigtige læger gennem en årrække i op imod 20 år, har udredt skavanker og helbred, kan det være svært at forstå, at administrative medarbejdere i Stevns Jobcenter ved bedre.

Jeg tror, de bare er et instrument for en kommune, som laver sine egne regler.

Man henviser til lokale tilbud, som siger, man skal deltage i ressource udredningsforløb, ellers kan man ikke vurdere sagen. Men hvis man ikke kan og med lægelig dokumentation eksempelvis ikke kender sin formåen på dagen før øjnene åbner om morgenen, og konstaterer hvorvidt, det er muligt at komme ud af sengen. Ja så skal der vel også vurderes på det, men nej nej - med fare for liv, ære og velfærd forlanger Stevns Jobcenter, at man skal møde frem, altså regler som ikke benyttes i rigtige job og klart må være en lokal tolkning. Om det så skal tage fem år, at komme igennem et 14 dages forløb, det er jobcentret ligeglad med.

Det det bevist i pressen ved flere lejligheder, at kommuner administrer helt ude af takt med lovgivningen, ene alene fordi de administrative medarbejdere mange gange ikke har den nødvendige kompetence til at sætte sig ind i snørklet og tungt lovstof. Derfor udsteder de kommunale direktioner »læse-vejledninger eller skuffe-cirkulærer til hvordan loven skal tolkes«. Og med mit kendskab til den kommunale ageren, ja så er tolkningen ene og alene til kommunens egen fordel.

Tolkningen er ene og alene truffet af hensyn til økonomien.

Jakob Bigum Lundberg siger også, man kan klage. Men hvad hjælper det, når klagen skal indsendes til dem, der klages over. Jeg sætter heller ikke ræven til at passe på mine høns.

Jeg er faktisk lidt usikker på om den melding, jeg her har modtaget, at hvis klagen afvises, så skal cirkus Stevns Jobcenter starte sagen forfra. Men det kan jo godt være en lokal tolkning - det skal jeg ikke afvise.

Lars Børgesen
Drejøvej 6,
Hårlev