27. maj 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det kristne budskab versus bogholderi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kristne budskab versus bogholderi
Debat Stevns - 29. februar 2020 kl. 06:38
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når det kristne budskab på Stevns bliver konverteret til simpelt bogholderi...

... Dette måtte min datter og svigersøn sande, da de ville lave en aftale om at blive viet i Højerup Kirke. Præsten sagde ja til at vie parret, men at ville koste 1.500. kr., da hun »ikke var forpligtet til at vie par, som ikke havde tilknytning til kirken eller sognet.« Årsagen er ifølge præsten deres store ryk-ind af bryllupper fra borgere bosiddende i København, hvilket har betydet ekstra udgifter for kirken. Det viser sig, at der blev afholdt fem bryllupper i 2019, hvilket vel ikke kan være med til at vælte kirkens økonomi?

Min datter fortæller, at hun er født og opvokset i Store Heddinge, altså samme kommune og provsti, hvortil kirkeskatten går. Disse argumenter får desværre ikke præsten til at ændre mening, og hun forkynder straks, som den gode bogholder hun også er, at det er uden betydning, da vi ikke tilhører deres kirke.

Min datter tager kontakt til menighedsrådsformanden for Højerup Kirke for at høre, om det kan have sin rigtighed, at hun skal betale. Her bliver hun mødt med præstens ord, - betal eller vig bort fra vor kirke.

Vi kontakter derfor præsten i Store Heddinge, hvor vi bliver mødt med imødekommenhed og åbne arme, og hun tilbyder at stille sig selv, sin organist og kirkesanger til rådighed, således at Højerup kirke kun skal stille med deres egen kirketjener. Men nej! - heller ikke dette kan formilde formanden, for ret er jo ret!

Vi vil ikke anfægte, om de har retten på deres side, men vi vil anfægte det etiske og moralske i denne ret. Vi er meget uforstående over for denne manglende imødekommenhed, som vi mener, ville være på sin plads, og som ville være et godt tegn på næstekærlighed, for er det ikke det, som det kristne budskab står for?

Sidste år betalte min kone og jeg cirka 8.000 kroner i kirkeskat, så hvor meget er det ikke blevet til gennem 40 år?

Det rejser unægtelig et spørgsmål om, hvad vi får for vore kirkekroner?

Vi indrømmer gerne, at vi ikke har slidt meget på kirkens bænke, men vi har altid støttet op om kirken, fordi det er en grundfæstet del af vor tro, som vor kulturarv. Med det in-mente, kunne kirken så ikke give lidt tilbage, når vi nu en sjælden gang rækker hånden frem, for at modtage kirkens velsignelse?

Mogens Nielsen
Sønder Allé 2
Store Heddinge

Svar: Lille Heddinge/Højerup menighedsråd har torsdag 27. februar afholdt ekstraordinært menighedsrådsmøde.

På mødet blev det opklaret, at man i de sidste 30 til 40 år har opkrævet betaling for vielser i Højerup ny kirke, for brudepar uden tilknytning Højerup sogn , og måske efterfølgende er faldet i vanens grøft, og fortsat denne opkrævning.

Vi har på mødet besluttet, at vi ikke længere vil opkræve dette gebyr, da den egentlige begrundelse har fortabt sig i historiens tåger.

Susanne Stonor Nielsen
Formand for Lille Heddinge -

Højerup menighedsråd

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?