30. september 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det handler om mennesker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det handler om mennesker
Debat Stevns - 14. februar 2019 kl. 12:45

Det er meget bekymrende, at Stevns nu placerer sig med den største stigning i langtidsledighed i Region Sjælland. Ifølge Dansk Arbejdsgiverforenings rapport er antallet af langtidsledige på Stevns steget med 60 procent på et år, mens det falder i andre kommuner som Faxe, Odsherred og Ringsted.

Så Stevns indtager en placering, der kalder på politisk handling. Særligt idet Stevns for få måneder siden (november 2018) endte som nr. 98 ud af 98 kommuner i Beskæftigelsesministeriets såkaldte benchmarking-model, der ranglister kommunerne efter, hvor gode de er til at få borgerne væk fra offentlig forsørgelse. Vi har nu to undersøgelser, der understøtter hinanden i, at noget er helt galt.

Endnu mere bekymrende er det at læse, hvordan den konservative udvalgsformand Mikkel Lundemann fuldstændigt negligerer de voldsomme tal, der indikerer et stigende socialt problem på Stevns. Det samme gjorde han i november, hvor han udtalte, at det var undersøgelsen, der byggede på forkerte præmisser, og ministeriets metode var forkert. Mon vi også vil se Mikkel Lundemann kritisere tal, hvis de skulle falde ud til fordel for Stevns? Næppe.

Nyt Stevns mener, at det ville have klædt den konservative udvalgsformand at tage tallene alvorligt og skærpe fokus på beskæftigelsesområdets problemer. Det handler om mennesker, Mikkel Lundemann.

Jørgen Larsen
og Mogens Haugaard

Nyt Stevns

Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?