7. maj 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det går bare ikke, Venstre!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det går bare ikke, Venstre!
Debat Stevns - 17. november 2016 kl. 12:46

Debat
Stevns: Det går simpelthen ikke. Borgmesteren sættes under administration af det nye flertal, og Venstre mister en udvalgsformandspost..

Borgmesteren har siden valget mistet seks af flertalsgruppens mandater og er nu i mindretal. Bjarne Østergård blev smidt ud af Venstre, udvalgsformand Flemming Petersen trådte ud af Kommunalbestyrelsen for at bevare troværdigheden, De Radikale forlod gruppen også for at bevare troværdigheden, Dansk Folkeparti har fået nok af Venstre, og senest har løsgængeren: Thor Grønbæk også forladt flertalsgruppen.

20 års opsparet politisk kapital er under borgmesterens ledelse er på kort tid sat over styr.

Efter seks måneders forhandling indgik Venstre en budgetaftale på 1,2 milliard kroner med De Konservative (Thor Grønbæk) og Dansk Folkeparti om bl. a. at spare 800.000 kroner på ungdomsskolen, der har et budget på 20 millioner kroner. Venstre forsøger nu at bortforklare fakta.

De Konservative fik kolde fødder og fremsatte ændringsforslag om »kun« at spare 400.000 kroner. Venstre løb fra budgetaftalen og stemte sammen med oppositionen for ændringsforslaget, og så stod Dansk Folkeparti alene med en budgetaftale - vel at mærke underskrevet i enighed af Venstre. Nu var det nok. DF opsagde samarbejdet med flertalsgruppen og danner nu flertal med oppositionen.

Borgmesteren står uforstående over for, at det er gået så galt for Venstre, der nu er helt alene og politisk afklædt. Venstre vil nu på afgrundens rand samarbejde! Men hvem skal Venstre samarbejde med? Socialdemokratiet blev ikke inviteret efter valget, og med det klima, der er i Kommunalbestyrelsen, ser det overordentligt svært ud for Venstre. Det nye flertal, uden om borgmesteren, skylder bestemt ikke Venstre noget.

Borgmesteren og Venstre har været døv for advarsler og er fuldstændig politisk tonedøv.

De tidligere borgmestre: Lars Asserhøj og Poul Arne Nielsen og den daværende bestyrelse var meget forudseende, da de helt usædvanligt ikke ville støtte den siddende borgmester som spidskandidat. Hvorfor er indlysende. Virkeligheden taler nu for sig selv.

Jeg anerkender valget af borgmesteren som spidskandidat, men Venstre - eller rettere borgmesterens egen bestyrelse - må komme til den erkendelse, at fremtiden ser umådelig svær ud. Det går bare ikke.

Gerhard Nagott
Thorsvænge 19
Rødvig

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?