15. september 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor stemte Nyt Stevns imod udliciteringen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor stemte Nyt Stevns imod udliciteringen
Debat Stevns - 05. marts 2019 kl. 12:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er helt klare årsager til, at Nyt Stevns stemte imod udlicitering af rengøringen. Udlicitering på lige netop det her område er kortsigtet tænkning. Det er på ingen måde givet, at rengøringsmedarbejderne kan bevare deres job ret længe ved udlicitering til et privat firma. Det er velkendt, at virksomhederne ansætter udefra kommende arbejdskraft, at arbejdsforholdene forringes, og at kvaliteten falder. Rengøringsområdet er hverken omfattet af klare standarder eller reguleres af lovgivning. Derfor kan det ikke sammenlignes med hjemmeplejeområdet. I øvrigt er det helt ubegribeligt, at flertallet nægter et kontrolbud fra rengøringskorpset selv.

Dertil kommer, at de 1,8 million kroner, som I mener, der kan spares, er taget ud af den blå luft. Vi har ingen dokumentation set for hverken tal eller konsekvenser. Hvis der ikke skal fyres medarbejdere eller kvaliteten forringes, hvor skal besparelsen, så komme fra? Størstedelen af rengøringsmedarbejderne er ufaglærte, og cirka 80 procent af korpset er bosat i Stevns Kommune. De risikerer at ryge lige ud i arbejdsløshed og vil have svært ved at finde job igen. Hvad er der så vundet?

Det er galt, når Venstre, Konservative, Radikale og Socialdemokraterne samme aften stemmer nye udgifter igennem til 1,85 millioner kroner. Et verdensmålsprojekt til 1,2 million kroner., et iværksættermiljø til 500.000 kroner og en visionspulje til Stevns Klint på 150.000 kroner. Projekter, som rengøringen betaler prisen for. Det kan vi ikke være med til. Politikerne bør gå foran og spare på egne promoveringsprojekter, før der spares på kerneområderne.

Jørgen Larsen
Mogens Haugaard
Nyt Stevns