13. juli 2020
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor har vi valgt jordvarme i Stevnshallen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor har vi valgt jordvarme i Stevnshallen
Opdateret 24. oktober 2019 kl. 11:26
Debat Stevns - 11. oktober 2019 kl. 18:41
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Svar på Michael Graakjærs læserbrev lørdag 5. oktober: »Opvarmning af Stevnshallen«, der spørger, hvorfor AET-udvalget har valgt jordvarme og ikke solvarme i den nye idrætshal i Store Heddinge.

Først og fremmest vil jeg gerne kvittere Klima- og Energigruppen Stevns for nogle gode, saglige input i drøftelserne af varmekilde i den nye Stevnshal.

Udvalget har valgt at investere i et jordvarmeanlæg, hvor der gøres klar til at installere solceller. Årsagen til, at vi venter med sidstnævnte er, at vi også ønsker en bedre opvarmningsløsning for Stevnsbadet.

Stevnsbadet er i dag en stor synder - både hvad angår driftsøkonomi og CO2, hvorfor det er relevant at udskifte varmekilden også. Og her bliver det et spørgsmål om økonomi.

Først og fremmest vil det være billigere kun at skulle anlægge solceller ad én omgang - til brug for begge bygninger. Derudover er det kun muligt at få hjælp til finansiering, hvis man energioptimere på eksisterende bygninger. Derfor er det heller ikke muligt at låne pengene til opvarmning af den nye Stevnshal fra Kommune Kredit.

Jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde med Klima- og Energigruppen, hvor vi sammen kan skubbe Stevns i en grønnere retning.

Mikkel Lundemann Rasmussen (K)

formand for
Arbejdsmarked, Erhverv og Turisme

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?