21. august 2019
Modelfoto
Modelfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Skal der lig på bordet?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Skal der lig på bordet?
Opdateret 31. august 2018 kl. 11:42
Debat Stevns - 31. august 2018 kl. 11:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

stevns: Åbent brev til Flemming Petersen, formand for Plan, Miljø og Teknik-udvalget i Stevns Kommune.

arrow Læs også: OB-belægning - svar på tiltale

Nu er der kommet et indlæg i DAGBLADET (28. august) om knuste forruder på biler på vejen mellem Strøby og Klippinge. Afsenderen er ikke den sidste, der må lide den smerte at få sin bil skadet som følge af spareiver i kommunen.

Men det er værre, at undertegnede tit oplever, at når man kører lastbil på de opkørte veje så som Tingvej, Bjergvej og lignende i regnvejr, kan man ikke være sikker på, at bilen styrer, som den skal i svingene - endda med nedsat fart. Jeg har oplevet, at forenden slipper vejen, og nedbremsning er ligesom at køre på islag.

Skal der lig på bordet, før I tager den elendige OB-belægning af bordet og lægger rigtig asfalt, som man har gode erfaringer med gennem talrige år?

Jeg har tidligere nævnt den ujævne vej ved broen over åen på Tingvej. Jeg ved godt, at mosejorden under vejen sætter sig, men når der er lagt ny asfalt, burde det da være jævnt, indtil der sker nye sætninger. Men der er bare blevet to hop i stedet - det er ringe.

Sig mig, gør I ikke selv nogle erfaringer, når I kører - eller sidder I og sover på vejene?

Hilsen fra én, som ikke ønsker lig på vejene.

Troels Olsen
Sibirien 9
Klippinge

Svar: Som jeg tidligere har beskrevet, er valget af OB-belægning på vores veje taget på et oplyst grundlag, hvor de kendte fordele og ulemper er vejet op mod hinanden. Det handlede dengang om hurtigt at øge værdien af vores veje, som var nedslidte. Det kan vi se i dag er lykkedes, og så lever vi med de ulemper, som OB-belægningen har.

Du spørger, om vi sover under vores kørsel. Jeg kan svare for mig selv, at jeg er både vågen og opmærksom, når jeg kører på vores veje, og derfor kan jeg ikke genkende, at Tingvej skulle fremtræde opkørt. Samtidig synes jeg nok, at brug af ord som »lig på bordet« i forhold til OB-belægning er at tage munden lidt for fuld.

Flemming Petersen (V)
formand for Plan, Miljø og Teknik

arrow OB-belægning på de stevnske veje
05. september 2018 kl. 12:44 Opdateret: kl. 12:44
arrow Forrude ødelagt af vejbelægning
28. august 2018 kl. 12:46 Opdateret: kl. 12:46
arrow En skrækkelig vejbelægning der »sveder«
24. august 2018 kl. 12:09 Opdateret: kl. 12:09