24. juli 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De omnibus dubitandum est

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De omnibus dubitandum est
Debat Stevns - 19. juli 2021 kl. 12:35

At skrive læserbreve er en glæde - ikke mindst, når andre tager debatten op. Det må man i sandhed sige, at Helen Sørensen, kandidat til kommunalvalget for Socialdemokratiet, gør. Og tak for det.

Om nogen forstår Helen Sørensen at følge op på sine egne læserbreve - som hun skriver: »Det er helt i orden at læse dem forskelligt«. Desværre tror jeg ikke, at Helen Sørensen forstår mit indlæg, så måske skulle hun prøve at læse det endnu engang. Naturligvis kan det også være undertegnede, der udtrykker sig imod hensigten.

Men er der noget, der bekymrer mig i en debat, er det, når modparten er så skråsikker, som Helen Sørensen giver udtryk for, at hun er. Det kan hverken himmel eller helvede have indflydelse på, skriver hun. Og, skriver hun, så »har jeg beskæftiget mig 26 år i ældreplejen, det gælder både i det praktiske og politiske«. Og? Spørger jeg.

Jeg kender ikke Helen Sørensen og har ingen som helst grund til at tro, hun ikke gør det bedste, hun kan, i sit arbejde. Men når mennesker hentyder til, at »de retter sig efter loven« eller »de gør deres arbejde«, bliver jeg tvivlsom og eftertænksom. For netop i disse situationer bliver fejl begået. Og opfattes korrekte.

Når vi arbejder med ældre, drejer det sig ikke kun om at gøre observationer, der bekræfter ens viden, men også om at søge observationer, der ikke gør. Jeg vil derfor anbefale Helen Sørensen bruger Decartes som ferielæsning. De omnibus dubitandum est. Man bør tvivle om alt. Med ønsket om en velsignet ferie.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2

Strøby Egede

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022