19. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dårlige vilkår for Dagskolens elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dårlige vilkår for Dagskolens elever
Debat Stevns - 23. marts 2019 kl. 05:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
Stevns: Det tværkommunale tilbud for skoleelever med forskellige udfordringer, som er fysisk tæt beliggende til Hotherskolen i Hårlev får angiveligt ikke normaliseret sine forhold.

arrow Læs også: Dagskolen undgår fyringer - usikkerhed om SFO

Børn, unge og læringsudvalget (BUL) har 12. marts 2019 besluttet at pege på model 1 af fire modeller. Model 1 ændrer ikke på normeringen samt den gennem flere år ikke tilstrækkelige tildelte økonomiske ramme, for at drive en Dagskole med 35 elever og 14 ansatte.

Et flertal i udvalget har stemt for model 1 bestående af Steen S. Hansen og Steen Nielsen fra Socialdemokratiet og Jacob Panton-Kristiansen fra Venstre vil ikke tildele flere økonomiske ressourcer til Dagskolen, hvilket betyder, at der skal afskediges personale. Hvis den givne økonomiske ramme skal holdes.

I sagsfremstillinger står der blandt andet følgende til den besluttede model ét, som også er den billigste af de fire modeller: »Ved denne model, vil det være svært at gennemføre undervisning på tilstrækkeligt niveau, idet konflikter med elever vil medføre at undervisningen i perioder må ophøre.«

Forvaltningen peger på model 3 eller model 4, hvor model 3 nærmest vil være de eksisterende forhold, men tildelt den rette økonomi, således at der ikke årligt vil opstå underskud i forhold til den tildelte normering samt den tildelte økonomiske ramme.

Model 4 vil give rigtig gode vilkår analogt med det af forvaltningen undersøgte i forhold til en lignende Dagskole i Slimminge i Køge Kommune.

Dagskolen ønsker selv, at model 4 bliver besluttet og dermed er der taget højde for en fremtidig struktur, som vil betyde en passende personale-normering samt god undervisning og behandling af Dagskolens elever. Målet er, at eleverne igen bliver udsluset til den geografiske folkeskole.

Vi forældre til Dagskolen er glade for stedet og personalet, men ønsker nu en politisk afklaring og ønsker ro for arbejdet med eleverne på Dagskolen.

De to øvrige politikere af BUL udvalget - Janne Halvor Jensen (Dansk Folkeparti) og Jan Jespersen (Enhedslisten) - har stemt for model 3, som vi vil være endnu mere tilfredse med end model 1, og som i øvrigt flugter med forvaltningens indstilling.

På vegne af forældregruppen i Stevns Dagskole

Mette Krogh Olsen
Bakkevej 3
4673 Rødvig

arrow Flertal tilfører flere penge til dagskolen
08. maj 2019 kl. 13:17 Opdateret: kl. 09:45
arrow Dagskolen er en politisk kampplads om børn contra økonomi
04. maj 2019 kl. 05:42 Opdateret: kl. 18:22
arrow Dagskolen: Hver sten har en betydning...
12. april 2019 kl. 12:23 Opdateret: kl. 12:23