17. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Buurtzorg-modellen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Buurtzorg-modellen
Debat Stevns - 24. september 2021 kl. 13:50

Buurtzorg-modellen kommer fra Holland. En ny arbejdsgang i ældreplejen. Få forskellige medarbejdere hos borgeren. Selvorganisering og selvansvar, lokale læger og frivillige organisationer, sundhedsassistenter og rengøringsassistenter er nøgleord. Nytænkning. Hvor det er kommunen og ikke Christiansborg der bestemmer.

Dette gælder naturligvis også for Stevns Kommune. Med afsæt i disse nye måder at se og tænke på, er det måske relevant at se på kommende plejehjem i Store Heddinge. Ikke blot medborgerne, plejehjemsbeboerne, men også at medarbejderne tages i ed. Sammen med reduktionen af rigide regler, vil større ansvar give større arbejdsglæde, mindre sygefravær og færre vikarudgifter. Uddelegering af ikke plejekrævende arbejdsopgaver til andre faggrupper. F.eks. rengøring og madlavning.

Vedrørende maden fortæller Ældresagen, Ældreråd og pårørenderåd at denne bør være frisklavet hver dag. Derfor bør kommunalbestyrelsen ved Borgmesteren og Borgmesterkandidaten for Socialdemokratiet melde ud, om ikke det bør indtænkes i kommende plejehjem i Store Heddinge, hvor man aktuelt agter at lave flere små køkkener, hvor flere dage gammelt mad skal opvarmes som det daglige varme måltid.

Bjarne Hilmersson
Strandmældevej 2

Strøby Egede

Rejser du til udlandet i år?