2. marts 2021
Bjarne Østergård Rasmussen foran Stevns Klint, som han og udvalgsformands-kollega Flemming Petersen gerne ser fredet - i modsætning til resten af Venstres gruppe. Foto: Elmer Madsen
Bjarne Østergård Rasmussen foran Stevns Klint, som han og udvalgsformands-kollega Flemming Petersen gerne ser fredet - i modsætning til resten af Venstres gruppe. Foto: Elmer Madsen
Foto: Elmer Madsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester: Du er færdig i politik, Bjarne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester: Du er færdig i politik, Bjarne
Opdateret 03. december 2015 kl. 13:50
Debat Stevns - 02. december 2015 kl. 13:01

Kommentar
»Hvis du stemmer for fredningen, er du en færdig mand i politik« hviskede borgmesteren mig venligt i øret sekunderne op til mødestart torsdag i sidste uge, da vi havde kommunalbestyrelsesmøde.

arrow Læs også: Derfor smed vi Bjarne Ø. ud

Ti minutter forinden havde beskeden fra et flertal i V-gruppen været, at hvis jeg stemte for fredningen, var jeg at betragte som ude af Venstre ved mødets afslutning.

Min gode udvalgsformands-kollega havde modtaget samme besked, er mit indtryk.

Vi var dog ikke i tvivl om at holde ord og stå ved det store arbejde, som vi sammen med vore to udvalg i godt team work har lagt i fredningsforslaget. Et gennemarbejdet gedigent forslag efter bogen, hvor der er blevet givet og taget hele vejen rundt for til sidst at finde hinanden i et stort flertal i de to udvalg: PTU og NFK i et kompromis og sluttelig lagt frem til godkendelse af Kommunalbestyrelsen.

Det glædede os derfor meget, at et flertal i Kommunalbestyrelsen er enig med os.

Det er der heldigvis rigtig mange andre, der også er - og stor tak for det. Senest Stevns Turistforenings formand i DAGBLADET 1. december.

Netop turisme er vigtig for vores kommunes fremtid. Vi bliver nødt til at have fokus på øgede indtægter! - og ikke kun besparelser. Indtægter for at kunne løfte niveauet i vore skoler og optimere ældreplejen - for blot at nævne et par vigtige områder, hvor der er plads til forbedring.

Det, som vi også benævner som »Stevns Klint som løftestang for hele kommunen«.

Derfor fredning
Derfor skal vi passe på Klinten. Også derfor skal vi passe på den. Den fornemmeste måde at gøre det på er ved en fredning. Alle andre danske verdensarvssteder er fredede, ligesom også Skagens Gren, Møns Klint, Mols Bjerge, Vestamager, Lille Vildmose, Dybbøl Banke, Jelling-stenene og mange flere.

Jelling-stenene endog for nylig med mange millioner fra fonde, hvor fredning og fonde hånd i hånd har sikret attraktionens indhold og formidling for fremtiden.

Fredning er et gode - et plus ord. Læs gerne hæftet »Handlingsplan for fredning 2013« udarbejdet af Naturstyrelsen, Danmarks Naturfredningsforening og Kommunernes Landsforening ved Martin Damm.

De siger blandt andet: »Målet er klart: Vi går efter perlerne og de sammenhængende naturområder. (...) Vi skal prioritere at få fredet store, smukke og sammenhængende naturområder og landskaber, så de kan gavne i dag, i morgen og i fremtiden. Det er vores absolutte perler, vi skal satse på!«.

Mon ikke Stevns Klint som verdens bedste sted at opleve sporene fra dinosaurernes uddøen hører til kategorien absolutte perler?

Særstandpunkterne
At PTU-formand Flemming Petersen tillige brænder for en nordlig statsvej fra Strøby Egede og jeg for en placering af et nyt besøgscenter i Højerup har måske heller ikke givet mange plusser i karakterbogen, selv om vi i V-gruppen for nylig var enige om at være uenige om tre ting: fredning, vej og vindmøller.

Personligt er jeg også »bebyrdet« med viden fra Østsjællands Museums bestyrelse, hvor jeg har glæden at være Kommunalbestyrelsens repræsentant.

Kloge folk, som jeg lytter meget til. Men ellers er min person helt underordnet.

Problemet er, at en håndfuld bedrevidende nu ved hjælp af en intern regel har tilsidesat, hvad 862 gode stevnsboer mente, da de satte kryds ved Flemming Petersen og Bjarne Østergård Rasmussen ved sidste valg.

Det er endvidere rystende, at gode gamle Venstre-dyder som ytringsfrihed og højt til loftet synes borte med blæsten eller borte med stormen: Gorm.

Men kære Venstre-medlemmer: Blæs nu ikke væk - bliv og arbejd for Venstre.

Flemming og jeg er også stadig fuldblods-venstrefolk - blot uden medlemskort i øjeblikket.

Bjarne Østergård Rasmussen
formand for Natur, Fritid og Kultur

kommunalbestyrelsesmedlem
tidligere Venstre -

nu fri fugl (løsgænger)

Overskriften er redaktionens

arrow Borgmester beklager radikal exit
05. december 2015 kl. 09:08 Opdateret: kl. 19:47
arrow Inge Milbrat vender tilbage til politik
05. december 2015 kl. 06:12 Opdateret: kl. 10:46
arrow Radikale forlader flertalsgruppen på Stevns
04. december 2015 kl. 15:18 Opdateret: kl. 11:03
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?