10. april 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blåt valgforbund vil sænke skat og spare

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blåt valgforbund vil sænke skat og spare
Debat Stevns - 20. marts 2021 kl. 09:17

Hvad får man som vælger i det borgerlige valgforbund?

arrow Læs også: Konservative og borgerlige stemmer skal ikke gå til Enhedslisten

Som jeg forstår det, får man to ting. Sikkerhed for, at din stemme går til et parti i valgforbundet. Det betyder altså, at du som f.eks. Venstre-vælger skal være klar til, at din stemme kan gå til at sikre et mandat til f.eks. Dansk Folkeparti.

Anden sikre ting er et fælles mål om at sænke skatten. Partierne siger det mere eller mindre direkte, men der er vist ingen af partierne, der vil sige mig imod? En umiddelbar konklusion af dette fælles mål ligger lige for, nemlig at skatten sættes ned, hvis de borgerlige partier i fællesskab udgør flertallet efter næste valg.

Jeg sætter også gerne skatten ned, men det er ikke et selvstændigt mål for os i Socialdemokratiet. At sætte skatten ned betyder færre indtægter for Stevns Kommune. Med færre indtægter vil der skulle spares. At spare på Stevns Kommunes budget i dag kan ikke undgå at føre velfærdsforringelser med sig. Hvis Venstre og Konservative ikke er enige, burde de have vist den alternative vej ved de sidste tre års budgetarbejde. Dermed kunne de have vist vejen uden om en skattestigning, men det har de som bekendt ikke gjort.

I det valgforbund, som Socialdemokratiet er en del af, viser vi en fælles bæredygtig politisk retning, hvor skatten holdes i ro, velfærden prioriteres, og den grønne omstilling sættes op i gear.

Henning Urban Dam
borgmesterkandidat Socialdemokratiet

arrow Er Nyt Stevns blevet taget i r...?
22. marts 2021 kl. 18:57 Opdateret: kl. 14:30
arrow Konservative vil se fremad
22. marts 2021 kl. 18:40 Opdateret: kl. 14:32
arrow Træk politikken i den rigtige retning
22. marts 2021 kl. 14:29 Opdateret: kl. 14:29
Regeringen overvejer mulighed for bilfrie søndage. Er det en god idé?