24. august 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: BUL vælger skolemodel, som kaldes uforsvarlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BUL vælger skolemodel, som kaldes uforsvarlig
Debat Stevns - 22. marts 2019 kl. 19:11
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Debat
stevns: Personalet på Stevns Dagskole er dybt chokeret over en beslutning, der blev truffet i Børn, Unge og Læring (BUL) tirsdag 12. marts. Beslutningen betyder, at Stevns Dagskole - der i årevis har været underfinansieret - ikke får tildelt de midler, der er nødvendige for at drive en skole med behandlingskrævende børn. Underskuddet for 2018 udgør 676.000 kroner af en løn- og driftsramme på 6.643.000 kroner.

arrow Læs også: Dagskolen undgår fyringer - usikkerhed om SFO

Inden mødet havde forvaltningen udarbejdet fire modeller, som BUL skulle tage stilling ud fra. Modellerne er kort fortalt opbygget over fire ambitionsniveauer i forhold til behandling og undervisning af skolens elever.

Model 1 repræsenterer det laveste ambitionsniveau - forslag 4 det højeste ambitionsniveau. Forvaltningen anbefaler selv model 3, som ville give skolen de nødvendige ressourcer til behandling og undervisning af skolens elever. Modellen ville - hvis den var blevet valgt - tilføre skolen cirka en million kroner, hvilket ville have betydet, at skolens regnskab ikke længere ville ende i minus.

Ved afstemningen i BUL valgte to politikere at følge forvaltningens indstilling og stemme for model 3. Til trods for forvaltningens advarsler omkring model 1 valgte tre af BUL's medlemmer at stemme for model 1, som derfor er blevet vedtaget.

Forvaltningen skriver som kommentar til model 1:

»Ved denne model vil det være svært at gennemføre undervisning på et forsvarligt niveau, idet konflikter med elever vil medføre, at undervisningen i perioder må ophøre.«

»Ved denne model vil det ikke være muligt at skabe de nødvendige trygge rammer og differentieret undervisning. Der vil kunne forventes flere konflikter blandt eleverne end normalt og en optimal konfliktløsning er udelukket. Det vil ikke være muligt at gennemføre undervisningen eller socialtræning på et forsvarligt niveau.«

Som personale på Stevns Dagskole må vi undre os. Tre af BUL's fem politikere vælger en model, som af fagfolk anses som værende decideret uforsvarlig.

Som personalegruppe appellerer vi til, at politikerne i BUL vil revidere beslutningen således, at lærere og pædagoger på Stevns Dagskole kan skabe rammer, der giver eleverne forudsætninger for at udvikle sig bedst muligt - personligt, socialt og skolefagligt.

Lisa Jørgensen
Louise Palsbo
Bo Merkel

Nanna Flackeberg
Lasse Jeppesen
Thomas Hansen

Lindis Jensen
Stine Sørensen
Cecilie Vang

Jan Meilby
Sidse Hansen
Naja Olsen

pædagoger og lærere på Stevns Dagskole

arrow Flertal tilfører flere penge til dagskolen
08. maj 2019 kl. 13:17 Opdateret: kl. 09:45
arrow Dagskolen er en politisk kampplads om børn contra økonomi
04. maj 2019 kl. 05:42 Opdateret: kl. 18:22
arrow Dagskolen: Hver sten har en betydning...
12. april 2019 kl. 12:23 Opdateret: kl. 12:23